Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 20 februari

gepost 6 years ago, op maandag, 19 februari 2018 door Crew

Vier vrouwen zitten in de cel nadat ze vrijdag verschillende diefstallen pleegden in Brugge. Ze stalen in minstens dertien winkels in de Steenstraat en in de Zuidzandstraat, goed voor een buit van ongeveer 10.800 euro. Waarschijnlijk konden ze de kledij stelen door aluminiumfolie in hun handtassen te steken, waardoor ze het alarmsysteem konden omzeilen. De vrouwen zijn van Kaapverdische en Portugese afkomst. Hun wagen werd onderschept op de E40 en zat propvol kledij. Een burger zag hoe de vrouwen kledij in hun wagen staken. Hij nam foto’s en daardoor konden de vrouwen ontmaskerd worden. Het is niet de eerste keer dat er zo’n feiten voorvallen, vorig jaar registreerde de politie maar liefst 319 winkeldiefstallen.

Een man uit Sint-Martens-Leerne krijgt een celstraf met uitstel voor het stalken van een vrouw uit Tielt. De man kon het niet verkroppen dat hun relatie gedaan was. Hij stuurde verschillende dreigbrieven naar haar. Hij belaagde haar ook dag en nacht via de telefoon. In 2013 stichtte de man zelfs brand in het tuinhuis van haar moeder volgens de vrouw, maar die feiten werden nooit bewezen. Voor de verschillende feiten wordt de man dus berecht.

Bij een controle op alcohol en drugs in het verkeer op vrijdagnacht heeft de politie Meetjesland-Centrum in een wagen een boksbeugel met geïntegreerd mes en net geen 7 gram cannabis gevonden. De bestuurder was zelf ook onder invloed van drugs. Tijdens de actie werden 92 wagens gecontroleerd. Zeven bestuurders hadden te veel gedronken en 3 bestuurders legden een positieve speekseltest af. Bij twee bestuurders werd het rijbewijs ingetrokken. In de toekomst zullen dergelijke acties nog georganiseerd worden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws