Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 19 februari

gepost 6 years ago, op zondag, 18 februari 2018 door Crew

Bij de heraanleg van de Kwadestraat in Aalter komt er geen fietspad. De Kwadestraat wordt vijf meter breed gemaakt en wordt dus een soort autostrade voor de wagen, de fietsers moeten dus maar omrijden”, zegt Mieke Schauvliege (Groen) die tegen de plannen is. Ze vreest dat de Kwadeweg een sluipweg voor vrachtwagens die van Langevoorde naar Maria-Aalter willen. Burgemeester Patrick Hoste (CD&V) vindt dat er genoeg alternatieven zijn voor de fietsers en vind een fietspad onnodig.

Het Brugse stadsbestuur zal de komende drie jaar verkeerstellingen houden in de binnenstad. Er zal vier keer per jaar geteld worden op 38 punten. Er zal een onderscheid gemaakt worden tussen het soort voertuigen en de snelheid waarmee wordt gereden. Ook het aantal fietsen wordt geteld. De resultaten moeten een beeld geven op de gevolgen van aanpassingen in het verkeer. De tellingen zullen jaarlijks 98.000 euro kosten.

De gemeente Maldegem wil dit jaar een eigen app lanceren. Het is de bedoeling om met een druk op je smartphone in contact te kunnen komen met de gemeente”, zegt schepen Annelies Lammertyn (CD&V). burgers zullen meldingen kunnen plaatsen waar bijvoorbeeld de wegen er slecht bij liggen. Er zal ook info te vinden zijn over verenigingen, handelaars en horecazaken.

Er zijn maandag vier kadavers gevonden in de gracht van de Leischoot in Zomergem. De kadavers zijn restanten van vossen of honden. Er werden ook eieren ontdekt, dat kan erop wijzen dat de dieren vergiftigd werden. Het is nog niet duidelijk hoe lang de dieren er al lagen en hoe ze daar kwamen. Er zijn vermoedens dat een vossenstroper ze daar gedumpt heeft. Hij zou vergif in de eieren gespoten hebben en ze dan aan de dieren gegeven hebben. De kadavers worden onderzocht en er wordt snel duidelijkheid verwacht. Tips zijn altijd welkom bij de politie LoWaZoNe.


  • Bron: Het Laatste Nieuws