Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 22 november

gepost 6 years ago, op dinsdag, 21 november 2017 door Crew

Sp.a duikt terug op in Aalter. In de brievenbussen zaten pamfletten waarin de partij eist voor meer betaalbare woningen, ze klagen ook aan dat de voetpaden in Aalter niet geschikt zijn voor andersvaliden. Het gezicht van de socialisten is Davy De Vlieger. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 was het de bedoeling om met Sp.a in Aalter op te komen, maar het lukte dan niet om een lijst samen te stellen.

De wijkagenten van de zone Aalter -Knesselare krijgen een elektrische BMW i3. Daarmee volgt de zone het voorbeeld van steden zoals Los Angeles, Londen en Praag. Van de ongeveer vijftien auto’s worden er nu zo’n vijf verkocht. Een wagen kost 42.000 euro. Het zijn relatief kleine, milieuvriendelijke en stille wagens. Daarom zijn ze geschikt voor de wijkagenten en de recherche. Volgens korpschef Peter Ponnet hoeft de politie geen schrik te hebben voor lege batterijen en wilde achtervolgingen, want de kans dat een wijkagent plots in een wilde achtervolging terechtkomt is klein.

De Lodewijk Coiseaukaai in Brugge was gisteren deels versperd door een trucker die even na 12 uur een groot deel van zijn lading visvoer. Een 53-jarige man ui Namen reed met zijn truck de straat in toen de laadklep van zijn vrachtwagen plots open ging. De chauffeur had dat niet meteen door en reed nog enkele honderden meters verder. Er kwam daardoor een hele hoop visvoer op de weg terecht. Omstreeks 16.30 uur was de rijbaan terug opgeruimd.

Het was het voorbije weekend dag van de Natuur, waarbij zo’n drieduizend bomen zijn aangeplant in het Meetjesland. In Aalter ging het om een hectare extra bos voor natuurdomein Ganzeveld. Zo’n 75 vrijwilligers hielpen mee. Ook kwam er hulp van het Jeugd Rode Kruis en de Aalterse scouts.

De politiezone Meetjesland Centrum heeft in de nacht van zaterdag op zondag controleacties gedaan inzake drugs en alcohol op verschillende locaties. Twee bestuurders bleken hierbij onder de invloed van drugs te zijn. Er waren een aantal personen die een rijverbod hadden. Zelfs was er een persoon die een springmes, dat is verboden, bij te hebben. Daarnaast werden er een aantal positieve alcoholtests afgelegd en ook de verzekeringspapieren werden gecontroleerd.

Een 38-jarige Nederlander uit Brugge heeft 37 maanden cel gekregen voor de aanranding van zijn 5-jarige stiefdochtertje. Op 4 juli 2014 dienden de ouders van het slachtoffer klacht in bij de politie. Het meisje vertelde in een videoverhoor gedetailleerd hoe ze wel “duizend keer” werd misbruikt. De man betastte haar en masturbeerde in haar bijzijn. Zelf heeft de man de feiten steeds ontkend. Op de vraag waarom het meisje zo’n gedetailleerde verklaringen aflegde, antwoordde hij dat ze de seksuele handelingen misschien toevallig had gezien in een pornofilm. Volgens de ouders van het meisje had de man haar ook verkracht, maar daarvan werd hij vrijgesproken. Hij werd wel veroordeeld voor aanranding van het meisje en de slagen die hij toediende aan de moeder. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 2.500 euro betalen. Haar ouders kregen elk 1.000 euro toegekend.


  • Bron: Het Laatste Nieuws