Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 23 november

gepost 6 years ago, op woensdag, 22 november 2017 door Crew

TC Eeklo is een van de tien tennisclubs in Vlaanderen die het label Toptennisschool 2018 kreeg. Het is vrij uitzonderlijk, 53 clubs werden erkend voor hun prima werking, maar slechts 10 kregen het label. Dat is deels te danken door de tennislessen over te laten aan de professionele tennisschool ATTAK. Er werd ook een aparte jeugdcommissie opgericht waardoor er volledig kan gefocust worden op de jeugd. De club telt 550 leden en de helft daarvan is jonger dan 15 jaar. Dat is een sterke basis, omdat de jongeren ook in tornooien hoge ogen gooien. Bij het vorige interclub tornooi bij de heren werd de club vice-kampioen.

Vier jongeren zijn gisterenmiddag preventief naar het ziekenhuis gebracht na een brand in de keuken van een appartement in Assebroek bij Brugge. Omstreeks 14.30 uur ontstond het vuur in de keuken van hun appartement. De vier probeerden het zelf nog te blussen, maar kregen daarbij wat rook binnen. De brandweer kreeg de vlammen snel onder controle. De bewoners werden uit het gebouw geëvacueerd. Er is wel schade in de keuken en ook veel rookschade.

Een 42-jarige man uit Zeebrugge verscheen dinsdagochtend voor de Brugse politierechter omdat hij wegvluchtte van een politiecontrole. Tijdens de achtervolging beging hij maar liefst 14 verkeersinbreuken. hij vluchtte van een politiecontrole in Knesselare, negeerde het bevel van de politie, reed door verschillende rode lichten en hij reed met 1,6 promille alcohol in zijn bloed. De feiten dateren van 1 september vorig jaar, De achtervolging duurde tot in Beernem. Voor de feiten kreeg hij een gevangenisstraf van vier maanden, een boete van 9.600 euro en een rijverbod van twee jaar en negen maanden.

In de nasleep van de zaak Bart De Pauw is er toch een opmerkelijk feit. Een naamgenoot van Bart De Pauw, een aannemer uit Brugge, kreeg verschillende sms’jes. Hij kreeg zelfs een sms’je dat hij nog altijd mag sturen, zelf na de gebeurtenissen. Zelf vindt hij de sms’jes wel grappig. naar eigen zeggen heeft de heisa en de naamsgelijkheid hem geen goed noch kwaad gedaan.

In Knokke wordt in december de zeedijk van de Parkstraat tot aan het Heldenplein zes meter verbreed. In tegenstelling tot de rest van de dijk is het daar vandaag een stuk minder breed. Voor de verbreding zullen stijlvolle roze betonnen vloerdelen gebruikt worden. Nu is men volop bezig om de nutsleidingen voor terrassen en badkarhouders. De eigenaars van de eilandterrassen op het strand zullen die tijdelijk moeten wegnemen en na de werken opnieuw moeten opbouwen. De verbreding is een nieuwe fase in het masterplan ‘Strand en Dijk’. Het doel is om een aangename promenade te creëren waar je meer en langer in de zon kunt lopen.


  • Bron: Nieuwsblad