Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 21 november

gepost 6 years ago, op maandag, 20 november 2017 door Crew

De vernieuwing en uitbreiding van de onthaalinfrastructuur van landschapspark Bulskampveld is tot 80 procent duurder uitgevallen dan verwahcht. De Vlaamse Landmaatschappij is van plan om het Bulskampveld een modernere en frisse look te geven. Er zullen nieuwe onthaalpunten, wandelverbindingen, zitbanken en bewegwijzering komen. De prijs komt hoger onder meer door de wijziging van het wandeltracé in Doomkerke en het aanstellen van een extern communicatiebureau. Tegen halfweg volgend jaar moet de nieuwe huisstijl van het Bulskampveld klaar zijn.

27 van de vijfendertig nog te bouwen appartementen van de nieuwe residentie ‘De Barge’ in Aalter-Brug zijn al verkocht. Op de plek van voormalig meubelfabriek Sturzo komt een mix van appartementen, woningen, assistentiewoningen, een openbaar plein, enzovoort. De appartementen zijn dus zeer populair. De bouw van de appartementen startte dit voorjaar. Het project verloopt in fasen. Naar verwachting van de bouwheer kunnen de eerste eigenaars vanaf het najaar van 2018 in de nieuwe appartementen.

Nabestaanden van verkeersslachtoffers zijn zondag in Damme samengekomen voor de Internationale Herdenkingsdag van Verkeersslachtoffers. Het verkeer bij de rotonde aan het Bradericplein werd om 12 uur ’s middags 318 seconden stilgelegd. Elke seconde wees op een van de 318 dodelijke slachtoffers die in vorig jaar vielen in het verkeer. Daarna riepen vzw Rondpunt en andere verenigingen samen met burgemeester Joachim Coens, korpschef Steve Desmet en verschillende nabestaanden op tot verbondenheid en veiligheid in het verkeer.


  • Bron: Het Laatste Nieuws