Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 20 november

gepost 6 years ago, op zondag, 19 november 2017 door Crew

Christian Rutsaert heeft in Aalter de Gouden Nestor gewonnen. Dat is de prijs voor senioren die zich inzetten voor de samenleving. Hij haalde het van onder andere Antoine Bonné en Marcel Ledeganck. Hij werd voorgedragen door de vereniging Neos, die hij mee hielp oprichten. Hij verzorgde onder andere de boekhouding van KVE Aalter en is al meer dan 30 jaar lid van de Aalterse Algemene Muziekvereniging Sint-Cecilia. Ook bij de kerkfabrieken en de dekenij helpt hij met de boekhouding.

In Brugge komt er een vaste, hoge brug voor het wegverkeer en een beweegbare brug voor fietsers en voetgangers. Die bruggen zouden de verouderde Steenbruggebrug moeten vervangen, die brug zorgt nu voor heel wat problemen voor de boten en de wagens. Er wordt nu een definitief ontwerp uitgewerkt voor de bruggen. Daarin zal de exacte locatie worden vastgelegd en alle technische informatie zal er te vinden zijn. De eerste spadesteek wordt pas voordien vanaf 2020. De Bruggelingen worden zelf ook betrokken bij het project, want er komt een infomoment waarbij de bewoners hun mening kunnen geven over de ontwerpen en het project.

Een man uit Eeklo die een onschuldige feestvierder en een aantal agenten neersloeg omdat de relatie met zijn vriendin stukliep is veroordeelt tot een werkstraf. De slachtoffers waren een aantal dagen arbeidsongeschikt. De man was naar eigen zeggen verdrietig en boos en had daarom te veel gedronken. De rechter heeft geen begrip voor de man. De man was gekend bij de politie in Eeklo en werd al eerder veroordeeld voor slagen en verwondingen. Op basis van de feiten en zijn achtergrond kreeg hij een werkstraf van 90 uur.

Twee Irakezen en een Iraniër hebben 30 maanden cel gekregen voor mensensmokkel, die eindigde met een zwaar ongeval. Na een wilde achtervolging die startte van de E40 parking in Jabbeke, werden de drie ingerekend in het Noorden van Frankrijk. Bij de achtervolging werden snelheden gehaald van om en bij de 200 km per uur. De achtervolging eindigde met enkele schoten van de politie. De smokkelaars hadden vooraf maar liefst 22 illegalen naar de parking gebracht om hen in trucks richting Groot-Brittannië te verstoppen.

Aalter organiseert op zondag 26 november een culinaire wandeling langs vijf horecazaken en handelaars. De wandeling wordt georganiseerd voor de Week van de Smaak. Je krijgt een aperitief in ’t Stoveke, een soepje in Foodbar Margriet, een voorgerecht in Calla’s, hoofdgerecht in ’t Vijfde Seizoen en een dessertbordje met koffie bij Bakkerij Gozin. Inschrijven kan aan de balie van het gemeentehuis.

Nog tot eind deze maand kan je in het gemeentehuis van Maldegem de fototentoonstelling ‘En Route. Onderweg naar Beter’ bezichtigen. De fototentoonstelling komt er op het initiatief van 11.11.11. in de tentoonstelling kom je het verhaal te weten over tientallen migranten uit Niger die op de vlucht zijn voor oorlog. Er wordt verteld over hun tocht en wat hun doelen zijn. De foto’s zijn van de hand van Keoma Zec. Wie meer info wil kan terecht op de website van Maldegem.

Iets na drie uur vanmiddag heeft zich één of zelfs meerdere ontploffingen voorgedaan bij ArcelorMittal in Gent. Daarbij zijn één dode en twee zwaargewonden gevallen, zo bevestigt de burgemeester van Zelzate aan VTM Nieuws. Mogelijk zijn ook giftige dampen vrijgekomen en zouden er nog vermisten zijn. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Het Medisch Interventieplan is afgekondigd.

Vandaag verhuizen de werken in het centrum naar de Markt. Wie de komende weken met de fiets of de auto door het centrum moet, zal dat geweten hebben. Maar de handelaars zijn voorbereid en lanceren originele acties. Zo levert de wijnwinkel op de Boomgaard zelfs gratis aan huis tot het einde van de werken. Al sinds september wordt in het centrum van Aalter aan de nutsleidingen gewerkt. Vanaf vandaag verhuizen de werken naar de Markt en de Brouwerijstraat, nu echt pal in het centrum.

De politie flitst amper in de zone 30. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-kamerlid Vincent Van Peteghem opvroeg bij minister van binnenlandse zaken Jan Jambon. In het Meetjesland zet enkel politiezone Assenede-Evergem actief in op de zone 30, met 277 vastgestelde overtredingen in de eerste zes maanden van 2016. De andere vijf grote politiezones flitsen amper. Al is de wil er wel, maar de middelen zijn beperkt.


  • Bron: Het Laatste Nieuws