Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 20 mei

gepost 6 years ago, op dinsdag, 19 juni 2018 door Crew

De AD Delhaize in Aalter sluit eind deze week even voor verbouwingen. Die zijn al even bezig, maar de winkel bleef geopend. Op vrijdag 22 juni sluit de winkel al om 18 uur en dan blijft hij gesloten tot en met woensdag 27 juni. Op 28 juni wordt de vernieuwde winkel heropend met een nieuw concept.

Brouwerij De Halve Maan uit Brugge brengt het bier Sportzot op de markt. Dat is de alcoholvrije versie van Brugse Zot, de smaak is bijna identiek. “Er is steeds meer vraag naar alcoholvrij-bier en het is een deel van de bierindustrie waar potentieel in zit”, zegt zaakvoerder Xavier Vanneste. Het bier is op een vrij unieke manier gebrouwen. Er wordt een filtertechniek gebruikt waarbij de Brugse Zot aan hoge druk door een membraan moet. Daardoor wordt de alcohol pas na 40 uur uit het bier gefilterd en blijft de smaak behouden. Daarom zit er nog altijd 0,4% alcohol in het bier. Het is de bedoeling dat het nieuwe bier straks door de ondergrondse bierleiding zal stromen naar de cafés en de restaurants.

Vier twintigers uit Eeklo hebben een gevangenisstraf gekregen omdat ze een drugsdealer hadden in elkaar geslagen en neergestoken in Waarschoot. Ze wouden toen inbreken bij de dealer om drugs te stelen. De feiten dateren al van april 2017. De hele zaak kwam aan het licht tijdens een verhoor voor een andere vechtpartij. De speurders keken toen in de gsm’s van een van de betrokkenen. Daarop vonden ze foto’s van de vier mannen die poseren met hun wapens en de gestolen drugs. De leider van de bende kreeg vier jaar effectieve celstraf, de anderen kregen straffen tot twee jaar. Verder werden nog 15.000 euro en twee auto’s verbeurd verklaard.


  • Bron: Het Laatste Nieuws