Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 21 juni

gepost 6 years ago, op woensdag, 20 juni 2018 door Crew

Nog tot zaterdag is er een Aalter de braderie met vrijdag de traditionele avondmarkt. De winkeliers van Aalter geven kortingen met braderieprijzen. Op vrijdag is er de avondmarkt in het centrum. Dat word verkeersvrij gemaakt. Er zijn verschillende standjes, een kinderdorp en een automarkt. Tabasko opent op de Boomgaard Barberland en jeugdhuis Kadans houdt een beachparty. Er zijn verder verschillende bands die optreden.

De politiezone van Damme en Knokke-Heist zullen meer samenwerken met die van Brugge. De twee politiezones zijn al lang goede buren en maken dat nu ook officieel. Korpschef van Brugge Dirk Van Nuffel benadrukt wel dat het niet om een fusie gaat. Ze willen elkaar gewoon helpen, zeker omdat hulp door de federale politie soms achterblijft door een tekort aan financiële middelen. Nu kan de politiezone Damme/ Knokke-Heist een beroep doen op het cobra-team van Brugge en zal de politiezone verder investeren in een hondenteam voor het opsporen van drugs. Daar kan politiezone Brugge dan van profiteren. Bij dringende interventies zal gekeken worden welke patrouille het dichtst is en zo zal de hulpverlening nog sneller verlopen.

Het lokaal dienstencentrum Oud Sint-Jozef van Maldegem organiseert op 22 juni een ‘weggeefplein’. Mensen kunnen dan oude spullen meebrengen om gratis weg te geven. Ze kunnen ook gratis gerief meenemen dat ze kunnen gebruiken. Het is dus een soort markt waar je voor niets hoeft te betalen. Van 13.45 tot 14.00 uur kan iedereen zijn spullen komen leggen op het plein en dan kan men van 14.00 uur tot 15.30 uur spullen komen halen. Freddy Lippens zorgt ondertussen voor livemuziek.


  • Bron: Het Laatste Nieuws