Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 19 juni

gepost 6 years ago, op maandag, 18 juni 2018 door Crew

Er zijn wegenwerken aan de gang op de Steenweg op Deinze in Lotenhulle ter hoogte van het kruispunt met de Prinsenstraat. Het verkeer kan maar over één rijvak en daardoor staan er verkeerslichten. Het is daar dus aanschuiven. De werken duren tot 29 juni.

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een vermoedelijke brandstichting in de lokalen van de Koninklijke handbooggilde Sint-Sebastiaan in Sint-Andries. Daar brandde zaterdag op het dak. Het vuur was snel geblust en de schade bleef beperkt tot een deel van het dak. Na verder onderzoek bleek dat de brand aangestoken werd. Bij de handbooggilde reageren ze verrast, want het dak is een tweetal weken geleden nog maar vernieuwd. “Het is niet dat we vijanden hebben”, zegt hoofdman Geert Leys.

In Eeklo zijn de werken van het nieuwe politiehuis voor politiezone Meetjesland-centrum gestart. De werken zijn eindelijk begonnen na dertien jaar van discussiëren, plannen en tekenen. Het commissariaat moet het modernste van het land worden. De werken moeten klaar zijn in oktober 2019. Alles kost zo’n 8 miljoen euro. Er werd eerst nog gekeken voor een renovatie van het huidige commissariaat, maar dat gebouw is al zo verouderd dat een renovatie niet mogelijk is. Nu komt er dus een volledig nieuw gebouw in de tuin van het huidige commissariaat. Korpschef Antoinette Van den Bossche is blij met het nieuwe gebouw. Ze zegt dat de politiezone altijd een voorbeeld is geweest van technologische vernieuwingen is geweest, dit nieuwe commissariaat zal alles nog versterken.”


  • Bron: Het Laatste Nieuws