Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 13 december

gepost 6 years ago, op dinsdag, 12 december 2017 door Crew

Het winterweer van de voorbije dagen zorgde voor grote verkeershinder. In Aalter was het maandag al van in de Stationsstraat aanschuiven om tot het afrittencomplex te raken. Er werden ook wegen en parkings afgesloten. Op de E10 moest de brandweer iemand bevrijden die vast zat in zijn auto. In Maldegem werd een 60-jarige man naar het ziekenhuis gebracht worden nadat hij was gevallen op het voetpad. In totaal werd er op de Vlaamse wegen meer dan 1100 kilometer file gemeten.

Het Brugse Ommeland heeft er als toeristische trekpleister een uitstekend jaar op zitten. Veertigduizend bezoekers hebben evenementen bezocht die te maken hadden met kastelen en abdijen, het thema van dit jaar. Vijftien kastelen en abdijen hebben exclusief de deuren geopend voor het publiek. “Met dit unieke thema heeft het Brugse Ommeland zich in binnen- en buitenland meer dan ooit onderscheiden”, zegt Franky De Block, voorzitter van Westtoer. De fietsroutes werden online 25.000 keer bekeken en 7.000 mensen hebben deelgenomen aan de fietszoektochten. De website werd meer dan 100.000 keer bezocht.

Op zaterdag 1 december van 13.30 uur tot 18 uur is er een kerstmarkt in Woon –en Zorgcentrum Veilige Have in Aalter. Elke afdeling biedt in een eigen kraampje zelfgemaakte hebbedingetjes en hapjes en drankjes aan. Er staan ook kraampjes van Acres of Hope, de Beuk en Oxfam Wereldwinkel. Verder is er een tentoonstelling van het Lokaal Dienstencentrum de Lelie. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar de bewoners van Veilige Have.

Afgelopen zaterdag heeft de politie in Eeklo een jongerencafé gesloten omdat er drugs gebruikt werd. Onder andere in het toilet zat een jongen cocaïne te snuiven. Op de vloer werden verschillende zakjes drugs gevonden. Er waren eerder al klachten over het café. Er werd ook controle gedaan op het overtreden van het rookverbod in cafés. Daarbij zijn ook mensen beboet.

De Stationsstraat in Deinze krijgt na de fusie met Nevele een andere naam. De Markt blijft dan wel behouden, maar dei verdwijnt dan weer in Nevele. Een twintigtal straten in Deinze ondergaan een naamswijziging. Het probleem van de identieke straatnamen werd opgelost met een puntensysteem. De straat met de hoogste score behoudt zijn naam, bij twijfel ging de voorkeur naar Nevele.


  • Bron: Het Laatste Nieuws