Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 11 december

gepost 6 years ago, op zondag, 10 december 2017 door Crew

In Aalter zijn twee oplichters van 37 en 57 jaar van Bulgaarse afkomst aangehouden. De twee waren bovendien illegaal in het land. Hun voertuig met Poolse nummerplaat werd dinsdag onderschept aan een warenhuis in Aalter. Daar hadden ze kort voordien bij de betaling van een paar potjes pudding een wisseltruc toegepast. Ze brachten de kassierster in verwarring waardoor ze meer geld terugkregen dan ze moesten. De mannen hadden veel bankbiljetten op zak. Een van de verdachten komt in aanmerking voor nog meer oplichting bij verschillende winkels in Vlaanderen, waaronder Maldegem en Knesselare.

De Brugse ijsberen verhuizen voor hun traditionele kerstduik naar de Langerei. De voorbije jaren kon je ze vinden aan de Rozenhoedkaai, dat leverde idyllische taferelen op. De ijsberen moeten plaats maken voor de toeristenbootjes, die steeds meer in de Brugse wateren voorkomen. Er werd nog geprobeerd om een compromis te vinden tussen beide partijen, maar dat werd niet gevonden. Franky Moeilaert van de Brugse IJsberen reageert ongoocheld, want volgens hem zal het aantal bezoekers sterk dalen.

In Eeklo hebben vandalen vrijdag op klaarlichte dag een glazen fles door de ruit van het huis van Geert Faes gegooid. Het voorval gebeurde net na de middag. Geert Faes reageert geschokt. Hij zegt dat de jongeren al weg waren toen de politie ter plaatse kwam. Hij rekent op voorbijgangers die iets gezien hebben. Als dat zo is hoopt hij dat die mensen dat melden aan de politie.

Mathias Polfliet uit Brugge breit portemonneetjes ten voordele van ‘de Warmste Week’ van Studio Brussel. Met de actie wil hij geld inzamelen voor Het Heidehuis, het palliatief centrum in Sint-Michiels. Daar is hij vrijwillig aan het werk. Het idee om de actie te doen is ontstaan tijdens ‘de Warmste Week’ van vorig jaar. Het idee was zo straf dat Studio Brussel de actie zelfs gebruikt in de campagnefilm.

Bij vloerbekledingsbedrijf Balta in Tielt hebben 113 werknemers bloed ingezameld in samenwerking met het Rode Kruis. Dat deden ze naar aanleiding van het dodelijk werkongeval van werknemer Dominique Pattyn eind juni. Hij was zelf een fervent bloedgever en vrijwilliger bij het Rode Kruis. Daarom werd aan de werknemers gevraagd om zelf bloed te laten afnemen. De vraag kon blijkbaar op heel wat antwoord rekenen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws