Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 14 december

gepost 6 years ago, op woensdag, 13 december 2017 door Crew

Zangeres Martine Foubert uit Aalter brengt een nieuwe single uit, die heet ‘Zou dit niet prachtig kunnen zijn?’. Foubert werd bekend door haar deelname aan Eurosong in 1999. Toen strandde ze op de tweede plaats met amper een punt verschil. Ze heeft ondertussen haar eigen schoonheidssalon in Lotenhulle, maar ze is nog steeds bezig met muziek. Ze vond het na haar deelname een uitdaging om haar eigen muzikale paden te bewandelen, zo zegt Foubert zelf. De single werd gecomponeerd door filip Bauters en de tekst is van Jos Van Meer.

Het Brugse Belfort is woensdag een hele dag dicht gebleven door de sneeuw. Vooral de treden in de trappengang van de Halletoren zorgden voor problemen. Renaat Landuyt zegt dat de stad het risico niet wou nemen dat mensen zich bezeerden bij een bezoek aan het Belfort. Ondertussen is de publiekstrekker al terug geopend.

Het smelten van de sneeuw zorgde in café Het Nieuws Gemeentehuis in Assebroek voor heel wat problemen. De smeltende sneeuw drupte daar door het plafond. De schade aan de feestzaal is enorm. Het plafond is grotendeels vernield. De evenementen die er werden georganiseerd zijn geannuleerd tot dit weekend, dan staat er een kerstmarkt gepland in de zaal. Het cafégedeelte had minder last van de sneeuw.


In Hansbeke organiseer Arscene, een klein cultuurhuis, een 20-tal concerten. Binnenkort kan je daar 3 Jazz kleppers bezichtigen. Zaterdag kan je het Bram Weijters Quartet gaan bezichtigen. Volgend jaar in het voorjaar staan ook nog de Lara Rosseel band en de Teun Verbruggen/André Fernandes quintet op het podium.


  • Bron: Het Laatste Nieuws