Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 15 december

gepost 6 years ago, op donderdag, 14 december 2017 door Crew

Groen Aalter bereidt een kritisch dossier voor over de ondergesneeuwde fietspaden van de voorbije dagen in Aalter. Maandag wordt dat op de gemeenteraad voorgelegd. Groen laat weten alle respect te hebben voor het vele werk van de gemeente, maar in het strooiplan van Aalter staat ook dat de belangrijkste fietspaden eerst moeten geruimd worden en dat is niet gebeurd. Burgemeester Patrick Hoste zegt dat er zelf mensen hun slaap hebben gelaten om alles sneeuwvrij te maken, maar dat het logsich is dat niet alles meteen sneeuwvrij kan zijn.

Het bedrijf Tapa Foods uit Maldegem heeft een cheque van 6000 euro geschonken aan de vzw Humival uit Waarschoot. Humival biedt ondersteuning en een woning aan volwassenen met een verstandelijke en een meervoudige beperking. De vzw plooit onder andere karton voor Tapa Foods. Het geld werd ingezameld op een sponsoravond Huize De Baere, waar Alain Remue een lezing kwam geven.

De rechtbank heeft een 31-jarige man vrijgesproken onder voorwaarden voor de verkrachting van twee vrouwen uit Aalter. Hij zette ook een minderjarige er toe aan om piercings te laten plaatsen op intieme plaatsen. Hij had ook een vals Facebookprofiel waarmee hij chatte met minderjarigen. Hij moedigde verder het gebruik van cocaïne aan.De verklaringen van de beklaagde en de twee vrouwen waren volledig tegengesteld; er waren ook geen camerabeelden of getuigen. Het was dus in juridisch opzicht dus onmogelijk om de beklaagde te veroordelen”, dat zegt rechter Hans De Waele. De slachtoffers dienden pas klacht in 2 jar na de feiten. Hij kreeg voor de feiten 2 jaar cel met uitstel.

Op het strand van Knokke-Heist zijn opnieuw hoge kliffen ontstaan door de hevige wind. Het gemeentebestuur laat nu onderzoeken of de kwaliteit van het zand wel goed genoeg was. De kliffen zijn een meter hoog en vormen geen gevaar voor de passanten. Het nieuws is opvallend omdat er begin dit jaar al eens kliffen met zand ontstonden na een storm. Het is geen optie om het strand deels af te sluiten, want de kliffen zijn over de hele lengte van het strand. De gemeente moet wachten tot het zand terug normaal is. Je kan dus tijdelijk genieten van een uniek zicht in Knokke.

Vanaf vrijdag tot zondag kan je op de Markt van Aalter genieten van het kerstdorp. Verschillende verenigingen en bedrijven zullen hun chalet openen. Verder kun je op de kiosk genieten van verschillende optredens. Zondag organiseert Kwb Aalter Centrum in samenwerking met Unizo een extra kerstmarkt op de Boomgaard. Ook daar zetten verschillende verenigingen, bedrijven en foorkramers hun standen op om je te laten genieten van de kerstsfeer.


  • Bron: Het Laatste Nieuws