Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws vrijdag 6 december 2019

gepost 4 years ago, op vrijdag, 6 december 2019 door Crew

Twee politieagenten uit Maldegem hebben een kenteken gekregen voor hun helden

daad begin vorig jaar. Het duo redde een 95-jarige vrouw uit een woningbrand.

Stef De Bondt en Maaikel Coens, de 2 agenten van de lokale politiezone mochten in de trouwzaal van het Maldegemse gemeentehuis een medaille in ontvangst nemen.

-------------------

De Meetjesman doet het nu onder andere zonder Aalter. De Meetjesman is er om het Meetjesland te promoten.

Aalter probeert nu zelf in te zetten op die promotie met de eigen jeugddienst zegt schepen in Aalter Luc De Meyer:

**************

Je hoorde Schepen Luc De Meyer over de stopzetting van de Meetjesman in Aalter. De Meetjesman gaat wel nog door in andere acht gemeenten en betalen elk 3.500 euro lidgeld per jaar.

--------------------

De Brugse preventiedienst houdt vandaag tussen 16 en 18 uur preventieve blaascontroles op de Wintermarkt. Concreet kunnen mensen testen of ze al dan niet al een glaasje teveel ophebben - zonder verplichtingen - en of ze dus nog met de wagen mogen rijden.

-----------------------------

De werkgroep Kinderkankerfonds Maldegem houdt ook dit jaar haar kerststukkenactie voor het goede doel. Vanaf morgen tot zaterdag 14 december wordt de oude sporthal van de school Zusters Maricolen in Maldegem omgetoverd tot een atelier waarin vrijwilligers actief in de weer zijn voor het maken van kerststukken ten voordele van het Kinderkankerfonds van UZ Gent. Een klein kerststuk kost 7 euro, een deurstuk 11 euro en tafelstukken volgens grootte variëren van 10 tot 15 euro. Alle opbrengst gaat naar het goede doel.

-------------------------

Langs de Deinsesteenweg in Tielt is deze morgen vroeg een man gewond geraakt bij een ongeval. Hij belandde met zijn wagen in de gracht. Het ongeval gebeurde iets voor vijf uur. Een man die uit de richting van Deinze kwam, verloor ter hoogte van de Citroën-garage om nog onbekende reden de controle over zijn stuur. Hij belandde links van de weg in de gracht, ging over de kop en botste tegen een duiker. Het slachtoffer kon makkelijk uit de wagen worden gehaald. Hij kreeg ter plaatse de dringendste zorgen toegediend en werd vervolgens naar het Sint-Andriesziekenhuis overgebracht.

--------------------------

Er komt eenrichtingsverkeer tussen de Parkstraat en sporthal Drogenbrood in Beernem. Die maatregel moet de drukte en chaos in de Wellingstraat oplossen.

Er ontstaan files, omdat auto’s door de drukte niet vlot de Parkstraat kunnen inrijden. Automobilisten manoeuvreren op opritten om dan toch de andere kant op te rijden.

----------------------

De hulpdiensten zijn gisterenavond massaal uitgerukt voor een melding van een explosie in de buurt van de Vossensteert en Ijzerland in Assebroek.

Tal van omwonenden hadden een enorme knal gehoord. Enkele bewoners zagen ook een lichtflits vlak na de explosie. Wellicht gaat het dus om iemand die vuurwerk afstak in de tuin. De politie kon niet meer achterhalen wie dat deed.

-----------------------

Evergem organiseert op zondagavond 8 december Wereldlichtjesdag, om zo alle overleden kindjes te herdenken. Een groep vrijwilligers steekt de koppen bij mekaar om zondagavond een serene ceremonie te houden op de terreinen van De Hoge Wal in Ertvelde.

------------------------

Nog tot 10 december 2019 vestigt Aalter de aandacht op het belang van veerkracht: de mate waarin we kunnen omgaan met stress, belangrijke gebeurtenissen en tegenslag in het leven. Met leuke spreuken en deugddoende boodschappen in het centrum van Aalter toveren de handelaars een glimlach of ontroering op het gezicht van voorbijgangers. Houd dus zeker uw ogen open als u door de winkelstraten in Aalter loopt! Meer daarover hoor je van schepen van Welzijn Luc De Meyer.

-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws