Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws maandag 9 december 2019

gepost 4 years ago, op dinsdag, 10 december 2019 door Wim Van Geert

Joachim Coens, die vrijdag verkozen werd tot nieuwe voorzitter van CD&V, kan niet aanblijven als CEO van de haven van Zeebrugge. Algemeen directeur Rik Goetinck wordt aangesteld als tijdelijke CEO. In Damme gaat het schepencollege ervan uit dat Coens zijn taken als CD&V-voorzitter combineert met het burgemeesterschap. Volgens het gemeentebestuur is er niks dat erop wijst dat hij op dat plan zou terugkomen.

--------------------

De Lostraat in Aalter gaat vanaf vandaag volledig dicht in beide richtingen. Het verkeer op de rotonde aan het afrittencomplex E40 zal niet meer via de Lostraat naar het centrum kunnen. De voorbije weken was het tijdens de spitsuren al filerijden rond het afrittencomplex, maar vanaf 20 december zou het vlotter moeten gaan.

-------------------------------

De spoorwegovergangen op de Gentse Steenweg en de Oude Staatsbaan in Maldegem worden begin volgend jaar veiliger gemaakt voor fietsers.

Na enkele valpartijen plaatste de gemeente dit voorjaar al waarschuwingsborden voor fietsers. De gemeente en vzw Stoomcentrum zijn nu overeen gekomen om de spoorwegovergangen veiliger te maken. Dat doet de gemeente door een Velostrail aan te kopen. Dat is een overwegsysteem zonder groef en dus erg gebruiksvriendelijk voor fietsers.

---------------------

De nieuwe plaats van de Tieltse kerstmarkt viel afgelopen weekend in de smaak en lokte veel volk. Vorig jaar nog installeerde de vzw Tieltse Middenstand de kraampjes in de Tramstraat, maar afgelopen weekend kregen ze een plaatsje op de Markt en rond de historische Halletoren van Tielt.

-------------------------

Na de zware brand van zaterdag in een woning langs de Stationsstraat komt in Sijsele al een golf van solidariteit op gang. Vrienden van het getroffen koppel starten vandaag met een inzamelingsactie. Bij de lokale handelaars zullen er spaarpotten worden gezet. Op deze manier hopen ze dat er geld kan ingezameld worden om hen uit de nood te helpen.

----------------------------

Een inbreker zal zich zijn inbraak in een woning langs de Wingensesteenweg in Tielt afgelopen vrijdag niet snel vergeten. De inbreker drong om 16.30 uur binnen in de woning maar de bewoner merkte hem op en betrapte de inbreker op heterdaad. De bewoner slaagde erin de inbreker staande te houden tot de politie arriveerde. De inbreker werd gearresteerd en verhoord door de politie

---------------------------

De stad Eeklo wil de personenbelasting vanaf volgend jaar verlagen van 8 naar 7,7 procent. De opcentiemen op onroerende voorheffing, voor eigenaars van een woning, blijft gelijk. Aan de andere kant zullen enkele boetes iets duurder worden.

Het meerjarenplan wordt pas op maandag 16 december voorgelegd aan de gemeenteraad.

----------------------------

Het eerste autovrije kerstshoppingweekend in Brugge had alles: overvolle parkeerplaatsen, drukbevolkte bussen én een flinke omzet voor de handelaars. Populaire parkings als ’t Zand en het Station stonden snel vol, net als de meeste andere ondergrondse parkeerplaatsen. Om het winkelen in Brugge aangenaam te maken, is de binnenstad nog tien dagen autovrij tussen 13 en 18 uur. De Lijn zet tijdens de shoppingweekends in totaal 18 accordeonbussen extra in.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws