Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws donderdag 5 december 2019

gepost 4 years ago, op donderdag, 5 december 2019 door Crew

Els Vanneste, landbouwonderneemster uit Moerkerke, heeft de allereerste Agrafiek voor vrouwen in de wacht gesleept. Agrafiek - een soort ‘Oscar’ voor land- en tuinbouwers - bestaat al 30 jaar en zet inspirerende en innoverende bedrijfsleiders in de schijnwerpers. Hoe die prijs in de wacht werd gesleept legt winnares Els Vanneste uit. *************

Je hoorde Els Vanneste uit Moerkerke die de allereerste Agrafiek voor vrouwen won.

---------------------------------

Het Meetjesland heeft opnieuw een regionale jeugddienst. De Meetjesman doet het nu zonder Aalter, Maldegem en Nevele, maar wel met Zelzate erbij.

De aangesloten gemeenten zijn nu Eeklo, Lievegem, Evergem, Sint-Laureins, Kaprijke, Assenede, Zelzate en Wachtebeke. Toen Maldegem en Aalter afhaakten, en door de fusie ook Nevele afviel, leek het einde van de Meetjesman nabij. Maar er wordt nu voor een doorstart gezorgd. De bedoeling van de Meetjesman is om van het Meetjesland een echt kind- en jeugdvriendelijke regio maken.

-------------------------------

De stad Brugge heeft gratis bedrijfsafvalzakken en pmd-zakken uitgedeeld aan het erkende Brugse jeugdwerk om hun afvalbeheer een duwtje in de rug te geven.

Zegt schepen van Jeugd in Brugge Mathijs Goderis.*****************

Het afval krijgt dus al heel vaak een tweede leven in de jeugdbeweging voor het opnieuw gerecycleerd wordt, je hoorde schepen van Jeugd in Brugge Matijs Goderis.

--------------------------------------

De kerstverlichting wordt vandaag en morgen 6 december opgehangen in de dorpskernen van de nieuwe fusiegemeente Aalter.

Dit jaar wordt in de deelgemeenten Knesselare en Ursel nog de verlichting opgehangen die het vroegere gemeentebestuur van Knesselare al gebruikte. In 2020 zal de kerstverlichting in alle deelgemeenten gelijkgemaakt worden, en zal de kerstverlichting in Knesselare en Ursel dus aangepast worden.”

Aalter investeert dit jaar 40.000 euro in de kerstverlichting.

-----------------------------

Remotive uit Evergem heeft van Unizo de titel ‘Beloftevolle KMO van het Jaar’ gekregen. Remotive is een bedrijf voor roterende machines, zoals elektromotoren, blazers, pompen, tandwielkasten en ventilatoren. Jan De Winter startte het bedrijf pas eind 2015 op, en nu zijn er al 31 werknemers. Die zijn gemiddeld amper 23,5 jaar oud. De prijs Beloftevolle KMO hebben ze gewonnen door zich in te zetten op de competenties van de mensen zegt Jan De Winter.

*****************

Remotive is in vier jaar tijd ontzettend snel gegroeid. Het gaat om een groei van maar liefst 1.200 procent. Dat in combinatie met een heel vooruitstrevend HR-beleid maakt van deze kmo de absolute terechte winnaar.

-------------------

De eerste strooiwagens van de stad Brugge zijn voor het eerst deze winter uitgereden. De vrieskou hangt in de lucht en dat betekent dat elf ploegen klaarstaan om de Brugse wegen sneeuw- en ijsvrij te houden. Een van de meest gladde plaatsen in Brugge is de rotonde langs de Koning Leopold III-laan ter hoogte van de school De Boomhut.” Om het strooiplan uit te voeren schakelt de stad elf ploegen in die een hele dag lang kunnen worden opgeroepen om strooiwerken uit te voeren. Bij een algemene strooibeurt worden meer dan 220 kilometer rijbaan en 90 kilometer fietspaden bestrooid.

-----------------------

De stad Eeklo brengt duidelijke boodschappen aan op de fietspaden in de stad. Met fluo wordt ‘Ben je zichtbaar?’ op de fietspaden geschilderd.

Er zijn nog altijd mensen die hun eigen leven riskeren door zichzelf bijna onzichtbaar te maken. Eeklo wil sensibiliseren en aandringen om zichtbaar te zijn in het verkeer. Een boodschap op de fietspaden komt veel directer aan, dan een flyer in de brievenbus, aldus schepen De Waele in Eeklo.

------------------------

Agrafiek beloont landbouw-ondernemers die een toonbeeld zijn voor hun vakgebied en met een heldere toekomstvisie ook andere bedrijven kunnen inspireren. 2019 is het eerste jaar met een award specifiek voor vrouwelijke ondernemers. De jury koos voor Els Vanneste uit Moerkerke.

**********************

Aldus een tevreden Els Vanneste uit Moerkerke die de allereerste agrafiek voor vrouwen won.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws