Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws dinsdag 3 december 2019

gepost 4 years ago, op woensdag, 4 december 2019 door Crew

Door een zware aanrijding op het kruispunt van de Tieltsesteenweg en de Biesemveldstraat in Aalter is een vrouw gisteren avond met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De Steenweg was afgesloten in beide richtingen. De aanrijding gebeurde rond 17.30 uur. Het parket Oost-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

---------------------------

De ingrijpende werken op de N9 in Maldegem moeten op vrijdag 20 december klaar zijn, en dan kan het verkeer weer in beide richtingen over de drukke weg.

Sinds 6 augustus zijn er werken op de N9 en is er enkel eenrichtingsverkeer mogelijk. Voor de feestdagen zijn de werken klaar en dat is goed nieuws voor de handelaars daar in de buurt. Begin volgend jaar zullen de fietspaden langs de N9 nog een rode kleur krijgen, zodat ze meer zouden opvallen. Dat kan nu niet omdat het daarvoor warmer moet zijn.

---------------------------

Langs de Damse Vaart-Zuid gebeurde maandagochtend een zwaar verkeersongeval door een glad wegdek. De bestuurder van een BMW verloor omstreeks 5.30 uur de controle over het stuur toen hij richting Hoeke, deelgemeente van Damme, reed. De man liet zich verrassen door het gladde wegdek en ging bij het remmen rechtdoor. De BMW ramde vervolgens een boom en een betonnen paaltje, waarna de wagen uiteindelijk tot stilstand kwam. De ravage was groot. Als bij wonder raakte de bestuurder niet gewond.

---------------------------

De gemeente Knokke-Heist gaat vanaf 1 januari 2020 de leegstandtaks verhogen. Het doel is om de verhuurder aan te sporen de huurprijs aan te passen aan de realistische vraag van de markt, zodat leegstaande panden sneller een invulling krijgen. De gemeente maakt bovendien werk van een centrummanager én een duurzaam pop-upbeleid.

----------------------------------

De Akkerstraat in Oedelem is maandagmorgen een tijdlang versperd geweest na een botsing tussen twee wagens. Beide bestuurder liepen bij de aanrijding lichte verwondingen op. Het ongeval vond even voor 8 uur plaats. Een 35-jarige vrouw uit Beernem reed met haar wagenlangs de Akkerstraat richting Brugge, toen vanuit de Lijsterhoekstraat een andere wagen kwam gereden. De 62-jarige bestuurder uit Beernem kon een aanrijding niet meer vermijden.

-----------------------

De gemeente Maldegem en Fluvius hebben het startschot gegeven van tien jaar werken, om alle straatverlichting in de gemeente om te bouwen naar ledverlichting.

Het hele project wordt financieel gedragen door Fluvius. In een periode van tien jaar wil Maldegem zo meer dan een miljoen euro besparen, onder andere door lagere energiefacturen.

-----------------------------

Het aantal auto-inbraken in Brugge is de voorbije maand fiks gestegen. Afgelopen weekend kwamen bij de politie nog vier meldingen binnen uit Assebroek. Voorlopig is het onduidelijk of er een bende aan het werk is. Er wordt dan ook aangeraden om extra aandachtig te zijn en de wagen altijd af te sluiten. Ook in oktober was er al een stijging merkbaar, toen kwamen op enkele weken tijd 16 meldingen binnen.

-----------------------

Vanaf het voorjaar 2020 zullen inwoners van Evergem die asbestafval hebben, dat ook aan huis kunnen laten ophalen.

De gemeenteraad keurde een reglement goed om de speciale afvalzakken en beschermingsmateriaal te koop aan te bieden. Het zal de particulier 30 euro kosten. Maar je kan er ook voor kiezen om het asbest nog altijd zelf naar het recyclagepark te brengen, en dan blijft het gratis.


  • Bron: Het Laatste Nieuws