Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws woensdag 4 december 2019

gepost 4 years ago, op woensdag, 4 december 2019 door Crew

Op oudejaarsavond zal er geen vuurwerk te zien zijn op ’t Zand in Brugge. In de plaats daarvan komt er een lichtshow met honderd drones zegt gemeenteraadslid in Brugge Alexander Devos.

**************

Er moet voor die lichtshow wel aan twee voorwaarden voldaan worden; het weer moet meezitten en ook administratief moet nog het een ander geregeld worden.

**************

--------------------------------

Een banaal ongeval heeft gisteren voor hinder gezorgd tijdens het spitsuur in Tielt. Dat gebeurde nadat een auto tegen een verkeersbord reed en op de middenberm tot stilstand kwam. Het voertuig raakte onderaan beschadigd en lekte olie. Daarom werd de brandweer opgeroepen om de smurrie te komen opruimen. De automobiliste op leeftijd was verblind door de laaghangende zon .

------------------------

Het woonpark De Weverij tussen de N44 en het dorp van Aalter-Brug start een nieuwe fase. Er wordt een nieuw appartementsblok gebouwd, recht tegenover de kerk van het dorpje. Het kleine pleintje voor de kerk wordt doorgetrokken in het woonpark, waardoor Aalter-Brug voor het eerst een echt dorpsplein zal krijgen.

De zone tussen die twee woonblokken ligt evenwijdig met het bestaande kerkplein, waardoor dat een geheel kan worden.

----------------------------

Het recyclagepark van Evergem blijft volgende week de hele week dicht voor alle inwoners van Evergem. Er wordt dan nieuwe hardware en software geïnstalleerd. Wie afval heeft dat naar het recyclagepark moet, doet dat dus beter nog tot en met zaterdag 7 december. Vanaf 16 december gaat het recyclagepark weer open en komt er ook een extra betaalzuil. Op het recyclagepark kan je enkel betalen met Bancontact.

-----------------------

Tieltenaar Simon Bekaert werd maandag avond verkozen tot voorzitter van sp.a West-Vlaanderen op het provinciaal ledencongres van de partij. Bekaert werd in november 2018 interimvoorzitter en blijft ook de komende vier jaar provinciaal voorzitter. Wat dat inhoudt zegt Simon Bekaert.

****************

Aldus Simon Bekaert die is behalve gemeenteraadslid in Tielt ook sp.a-fractieleider in de provincieraad en dus nu ook voorzitter van Sp.a West-Vlaanderen.

---------------------

Aalter heeft een nieuwe ‘spa en massage’ dat zich volledig richt op baby’s van nul tot zeven maanden. Heleen Lowie ontvangt de baby’s en hun ouders in ‘Lux Baby Spa & Massage’ in de Weibroekdreef 82 in Aalter. Deze welness voor baby’s biedt tal van voordelen aan de baby zegt Heleen Lowie

************************

Alle info via babyspalux.be en bij Heleen Lowie uit Aalter zijn er ook gepersonaliseerde cadeaubons beschikbaar.

----------------------------

N-VA Wingene-Zwevezele doet weer mee aan De Warmste Week. Dit jaar verkopen de leden chocoladerepen op de markten van Wingene en Zwevezele ten voordele van de MUG-helikopter. De gemeenteraadsleden en de bestuursleden van de afdeling staan op woensdag 18 december op de markt in Wingene en op zondag 22 december in Zwevezele.

---------------------------

Het is het Brugse stadsbestuur menens om meer te gaan doen voor de kleine deelgemeenten. De stad zet 2020 immers in met vier nieuwjaarsrecepties: de traditionele op de Burg en recepties in Zeebrugge, Lissewege en Dudzele.

Het Stadsbestuur doet dit omdat een aantal deelgemeenten verder van het stadscentrum liggen en een verplaatsing voor bijvoorbeeld minder mobiele medeburgers van deze deelgemeenten niet altijd evident is.

-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws