Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 27 april

gepost 6 years ago, op donderdag, 26 april 2018 door Crew

De straat Lodorp in Aalter wordt niet omgevormd tot fietsstraat. Het idee kwam van Groen Aalter. In zo’n straat mogen auto’s de fietsers niet inhalen en de maximumsnelheid is 30 kilometer per uur. Schepen Dirk De Smul (CD&V) zegt dat de straat perfect is ingericht en dat de veranderingen een remmend effect zouden hebben op het verkeer. Er zijn dus geen intenties om veranderingen door te voeren.

Langs de Pathoekeweg in Brugge is brand uitgebroken in een bedrijf waar verbouwingswerken worden uitgevoerd. Het vuur werd opgemerkt door voorbijgangers. De brandweer moest de voordeur forceren. Er was veel rook, maar de situatie was snel onder controle. De schade was aanzienlijk het vuur verspreidde zich niet. Er raakte niemand gewond. De politie kwam ter plaats, er wordt niet gedacht aan brandstichting.

In De Huysmanhoeve in Eeklo staan meer dan 250 tuinkabouters op het domein. Er worden er nog meer gezocht. In de zomer willen ze de bezoekers duidelijk maken dat de Huysmanhoeve een plaats is voor iedereen. Voor de kabouters was er ook al de reus die werd ingehuldigd. Plattelandscentrum Meetjesland roept op om nog zoveel mogelijk kabouters naar de hoeve te brengen. De kabouters worden teruggegeven op 30 september.


  • Bron: Het Laatste Nieuws