Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 26 april

gepost 6 years ago, op woensdag, 25 april 2018 door Crew

Kiwanis Aalter-Baekeland organiseert een cabrio-tour voor het goede doel. Die gaat door op zaterdag 28 april. De opbrengst gaat naar de stichting Luka Hemelaere, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een hersentumor. Er wordt gestart op de dijk van Oostduinkerke, dan rijden de auto’s richting en door het Meetjesland. De tocht eindigt op het dorpsplein van Bellem. Inschrijven voor de toch kan op www.kiwaniscabrio.be.

In Brugge is aan de Hoefijzerlaan een gat ontstaan in het voetpad. Mensen stapten uit een bus, maar het voetpad begaf het onder het gewicht. De bus zat met zijn achterwiel vast in het gat en had moeite om eruit te raken. het gat was ruim 1,30 meter diep en een vierkante meter groot. De schade zal zo snel mogelijk worden hersteld, tot dan is het opletten aan de Hoefijzerlaan.

De stoomtreinen van Maldegem moeten binnenkort tot in het station van Eeklo rijden. Nu rijden ze tot in Balgerhoeke. Zo zou er aansluiting kunnen gevormd worden met de treinlijn tussen Gent Sint Pieters en Eeklo. Het is de bedoeling om zo meer toeristen te lokken in Eeklo en Maldegem. Op het perron van Eeklo zijn alle faciliteiten om de trein te laten stoppen. Ook in Eeklo zijn ze enthousiast over het project, want zo zouden minder personen naar Eeklo komen met de wagen en kan ook het toerisme en de horeca bevorderd worden. Ook is hij voorstander van een fietssnelweg langs de spoorlijn. Die zou lopen van Eeklo tot in Brugge.


  • Bron: Het Laatste Nieuws