Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 22 december

gepost 6 years ago, op donderdag, 21 december 2017 door Crew

De Emmaüs basisschool in Aalter krijgt van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) een gouden ‘Verkeer op School’-medaille. Die krijgen ze omdat ze kiezen voor een praktijkgerichte aanpak bij verkeerslessen. De school leert de kinderen om zich veilig als voetganger door het verkeer te begeven, ze doen fietsexamens en promoten het dragen van een fietshelm. Ze krijgen nu een gouden medaille om aan de schoolpoort te hangen en ook een digitale voor op de website.

De stad Brugge heeft een tweede grafdelver ontslagen die zich heeft bezondigd aan grafschennis. De man heeft bekend dat hij regelmatig persoonlijke bezittingen uit graven heeft gestolen, die verkocht hij dan door. Het is niet het eerste voorval van grafschennis door een grafdelver in Brugge, voordien werd al een andere man ontslagen die dezelfde feiten pleegde. De stad gaat nu de volledige dienst doorlichten. Burgemeester Renaat Landuyt wil maatregelen treffen en de taak uit te besteden aan een privéfirma.

Vlaams minister Joke Schauwvliege (CD&V) geeft Electrabel dan toch de nodige vergunningen voor drie windmolens in Eeklo. Vier omwonenden en twee vennootschappen hadden beroep aangetekend tegen de beslissing om een milieuvergunning te geven aan het project. Tijdens het openbaar onderzoek werden ook al 120 bezwaren ingediend over geluidshinder, slagschaduw en effecten op de natuur. Volgens minister Schauwvliege blijft de schade beperkt en mogen de windmolens er komen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws