Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 25 december

gepost 6 years ago, op zondag, 24 december 2017 door Crew

Er wordt een nieuwe politiezone opgericht, de Aalter-LoWaZo. Vroeger bestonden de korpsen Aalter-Knesselare en de LoWaZoNe. Omdat Nevele fusioneert met Deinze, stappen ze ook uit de LoWaZoNe. Dat korps werd te klein en nu wordt er dus gefusioneerd met politiezone Aalter. Met de fusie komen er nieuwe aanwervingen. Het aantal agenten stijgt van 120 naar 137. Elke gemeente behoudt zijn eigen lokaal aanspreekpunt.

Yves Vermeulen, een brandweerman uit Brugge en voorzitter van Fire for Life, is dit weekend van de kazerne in Torhout naar de site van Music For Life. Na een toch door Vlaanderen verzamelden zaterdagavond 1500 brandweermannen met een stevige cheque in Puyenbroeck. Yves Vermeulen krijgt ook de titel van warmste brandweerman. Die krijgt hij omdat hij in 2009 oprichter was van de vzw Fire for Life. Dat elk jaar geld inzamelt voor een specifieke actie. Begin dit jaar gingen ze nog naar Nepal om de plaatselijke brandweerlui nieuwe kledij te geven.

Maldegem wil zoveel mogelijk foto’s op Instagram, daarvoor wordt de hashtag #igmaldegem in gebruik genomen. Als je een foto neemt in of over Maldegem, moet je zeker de hashtag gebruiken, dat zegt schepen Annelies Lammertyn (CD&V). Als je dit doet, kan je foto in het Maldegem Magazine gepubliceerd worden. Je kan de foto’s vinden op de website van Maldegem.

Aalter en Infrabel hebben een overeenkomst gevonden in verband met de parkeertoren aan het station. Die zou er moeten komen tegen 2020. Volgens Patrick Hoste is dat de enige oplossing om de parkeerdruk te verminderen. De parking is enkel bedoeld voor pendelaars die lang moeten parkeren, de parking wordt ook betalend. Verder wordt er volgend jaar ook werk gemaakt van een nieuw stationsplein. Dat moet doorgaand verkeer ontmoedigen.

In Tielt hebben vertegenwoordigers van de vier vzw’s katholiek basisonderwijs die onder scholengemeenschap SBRT vielen, hebben een groot fusieakkoord ondertekend. Sinds 2003 werkten de zeven vrije basisscholen van Tielt en deelgemeenten samen onder de gemeenschap, maar die wordt nu grondig hervormd. De nieuwe vzw heet Poelbergommeland. Het bestuur wordt ook vernieuwd. De directeurs van de verschillende scholen staan allemaal gelijkwaardig onder het hoofdbestuur. De vzw die tussen de scholen en het hoofdbestuur verdwijnt dus. De nieuwe coördinerend directeur wordt Pieter Devos. Hij zegt dat de scholenkoepel klaar was voor een nieuw hoofdstuk.


  • Bron: Het Laatste Nieuws