Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 26 december

gepost 6 years ago, op maandag, 25 december 2017 door Crew

Zondag is rond 7 uur ’s avonds brand ontstaan in een appartementsgebouw in de Boomgaard in Aalter. Het ging om een keukenbrand. Het vuur was vrij snel onder controle, maar er was heel wat rookschade. Een persoon werd afgevoerd naar het ziekenhuis en de omliggende appartementen werden geëvacueerd uit voorzorg. De bewoners werden opgevangen in de brandweerkazerne, waar ze toch nog een fijne kerstavond hebben beleefd.

Het kinderdagverblijf Baby Garden langs de Koning Albert I-laan in Sint-Michiels sluit definitief. Begin oktober werd bij een controle van Kind en Gezin vastgesteld dat er onvoldoende begeleiders waren om een goede werking te garanderen. Er waren ook problemen met het statuut van twee kinderverzorgsters. Omdat er geen oplossing uit de bus kwam besloot kind en gezin de vergunning stop te zetten. De ouders van de kinderen overwegen om gerechtelijke stappen te zetten.

De stad Brugge werkt aan een nieuw reglement om aanvragen van eigenaars van foodtrucks beter te kunnen behandelen. Het stadsbestuur krijgt meer en meer aanvragen van mensen die tijdelijk producten willen verkopen in een foodtruck. Momenteel is de stad daar zeer streng in. Het is niet de bedoeling die strengheid te veranderen, maar wel om het reglement nauwkeuriger te maken. Het wordt aangepast aan de moderne vorm van horeca.


  • Bron: Het Laatste Nieuws