Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 27 december

gepost 6 years ago, op dinsdag, 26 december 2017 door Crew

Natuurpunt heeft in het Meetjesland de kaap van 3.000 aangesloten gezinnen overschreden. In de gemeente zijn 3 tot 7 procent van de gezinnen lid van Natuurpunt. Bij de start van Natuurpunt en Partners Meetjesland telde de vereniging zo’n 2400 leden. Er komen elk jaar gemiddeld tachtig nieuwe leden bij. In 2017 kwamen er zelfs 150 leden bij.

Bij een bijeenkomst van de Paramotorclub PMSA in Lotenhulle vlogen de leden in een kerstmankostuum en een kerstslee door de lucht. De vereniging doet elk jaar een tiental evenementen, waaronder een aantal pop-ups waarbij op korte tijd beslist werd waar er gevlogen werd. De vereniging organiseert de pop-upevenementen om meer leden aan te trekken. Voorzitter Benny Vangansewinkel zegt dat de toestellen veel moeite hadden om in de lucht te raken door de wind. Het vliegen gaf leden een rodeogevoel.

In Maldegem hebben vrijwilligers op kerstavond kaarsjes aangestoken op de militaire begraafplaats van Adegem. Het initiatief komt van de vzw Yeomanry, dat het overnam van Nederland, waar het al eerder bestond. Mensen konden kaarsjes kopen en bij een graf plaatsen. Een doedelzakspeler zorgde voor wat extra sfeer. Stijn Bouchier, organisator van het evenement, vindt dat het initiatief zeer geslaagd is en hoopt dat het in de toekomst op andere plaatsen wordt georganiseerd.


  • Bron: Het Laatste Nieuws