Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 21 december

gepost 6 years ago, op woensdag, 20 december 2017 door Crew

Aalter investeert volgend jaar 600.000 euro in trajectcontroles in de gemeente. Via slimme camera’s wordt gecontroleerd hoe snel iemand rijdt en de nummerplaten worden ook genoteerd. Onder andere op de Steenweg op Deinze, de Weibroekdreef, het dorp van Poeke en in Maria Aalter komen er trajectcontroles. Er is een probleem, op het hele traject moeten de snelheidsbeperkingen dezelfde zijn. Volgens Pieter De Crem vormt dat geen probleem. Er worden sommige snelheidsbeperkingen aangepast.


Groen Aalter is niet tevreden over de plannen van de gemeente om een fietspad aan te leggen tussen Aalter en Bellem. Ze zijn wel blij dat iets gedaan wordt aan de verkeersveiligheid, maar ze vinden de keuze van een afwisselend dubbel –en enkelrichtingsfietspad niet goed. Dat zorgt ervoor dat fietsers op nauwelijks een kilometer meerdere keren de rijweg moeten dwarsen. Ook dat het fietspad stopt aan het kruispunt met de Bellemstraat vinden ze niet goed. Groen wil liever dat de Korte Kave uitgebouwd wordt tot een fietsverbinding en zelfs tot een fietsstraat, maar dat vindt de het gemeentebestuur dan weer niet ok.

Een man uit Blankenberge riskeert een celstraf van 6 maanden, omdat hij een vriendin van hem in het gezicht sloeg met een fles wodka. De feiten dateren van 9 april in de woonst van de vriendin in Zeebrugge. De reden waarom de dader de feiten pleegde is nog steeds onduidelijk. De dader was eerder al gekend bij het gerecht voor drugsfeiten, geweld en diefstal. Het slachtoffer hielp de beklaagde toen hij aan lagerwal raakte en dakloos werd. Het gerecht vroeg een schadevergoeding van 1250 euro, maar er hangt hem ook nog een celstraf boven het hoofd.


  • Bron: Het Laatste Nieuws