Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 20 december

gepost 6 years ago, op dinsdag, 19 december 2017 door Crew

Er is commotie ontstaan tussen de twee voetbalclubs Club Brugge en Cercle Brugge. Cercle wil volgens Club niet mee betalen voor een nieuwe grasmat van 100.000 euro. In het kamp van blauw-zwart reageren ze ontgoocheld omdat Club al meer investeringen in het stadion deed dan Cercle. Ze dachten dat Cercle ook een helft zou betalen. Nadien zou een herverdeling van die investering bekeken worden, al naargelang het aantal wedstrijden dat de teams op het veld spelen.

Radio Kix blijft dan toch bestaan. Enkele weken geleden kregen ze het harde verdict dat de radio moest verdwijnen. Ze slaan nu de handen in mekaar met Meetjesland FM. De twee gaan verder onder de naam Kix. Met het nieuwe concept zal je Kix kunnen horen op een veel groter zendgebied, dat zelfs tot Zeeuws-Vlaanderen rijkt. De studio blijft in Aalter. Stationmanager Wim Van Geert is zeer tevreden met de beslissing. Hij zegt dat er terug kan gedacht worden aan nieuwe investeringen en de toekomst.

De leerlingen van de Emmaüs basisschool in Aalter verzamelen goederen en producten in voor vzw De Toevlucht, dat is de voedselbank uit Aalter en Knesselare. Er worden voedingsmiddelen zoals choco en koeken ingezameld. Ook doucheproducten en wasmiddelen worden verzameld. Voor de kerstvakantie wordt alles opgehaald door iemand van De Toevlucht. Er wordt verder nog winterhappening georganiseerd.

Ketnet-wrappers Thomas en Sarah hebben een bezoek gebracht aan de bijzondere school De Ganzenveer in Brugge. De school heeft voor de Warmste Week koekjes gebakken en verkocht ten voordele van de Piepbal. Dat is de speel-o-theek aan de Verversdijk. Ketnet vond vooral de samenwerking met de verschillende handelszaken indrukwekkend. Ook dat kinderen uit het bijzonder onderwijs en mensen met een beperking een actie op zetten voor een derde organisatie vind Ketnet aangrijpend.


  • Bron: Het Laatste Nieuws