Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 18 mei

gepost 6 years ago, op donderdag, 17 mei 2018 door Crew

De Boomgaardstraat in Aalter is vandaag dicht voor de werken aan de nieuwe ondergrondse parking. Door grote leveringen is doorgaand verkeer onmogelijk. De Boomgaardstraat is een van de hoofdstraten in de verkeerslus door het centrum. je moet omrijden via de Lostraat, de Kestelstraat, de Processieweg, de Molenstraat en de Weibroekdreef.

De stad Brugge start een grootschalige bereikbaarheidscampagne. Dat is een reactie op de vele wegenwerken die de afgelopen jaren gebeurd zijn. De aandacht in de campagne gaat naar de verschillende mobiliteitsvormen. Automobilisten krijgen informatie over de A11 en het nieuwe complex aan de Bevrijdingslaan. Fietsers hebben nieuwe fietserbruggen, -tunnels en parkeerplaatsen. Er is ook de nieuwe shoppingshuttle. De campagne is bedoeld voor bezoekers tot 30 kilometer buiten de stad en is te horen op radio, in de bioscopen en is te zien in het straatbeeld. Wie meer info wil kan terecht op de website www.bestemmingbrugge.be

Studenten uit Maldegem kunnen vanaf dinsdag 22 mei terecht in de hoofdbibliotheek om te blokken. Ze krijgen daar gratis water, koffie en thee en enkele leuke gadgets. Het blokpunt is open tijdens de openingsuren van de bib. Dat is van 10 tot 13 uur en van 15 tot 18.30 uur. Je kan van 8.30 uur studeren, maar dan moet je binnen via de dienstingang. Op zaterdagen is de bib geopend van 9.00 tot 12.00.


  • Bron: Het Laatste Nieuws