Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 17 mei

gepost 6 years ago, op woensdag, 16 mei 2018 door Crew

Een lid van de harde kern van Club Brugge heeft acht maanden effectieve celstraf en een boete van 600 euro gekregen. De hooligan kon de eerste ploeg niet meer aanmoedigen omwille van de stadionverbod, dus hij ging ruzie zoeken bij de beloften. Daar had hij geen verbod. Hij zocht problemen tijdens de match tegen Standard twee jaar geleden. Hij stak plots bengaals vuurwerk aan. Omdat de hoofdsteward hem daar een opmerking over gaf, gaf de hooligan hem een paar rake klappen. De hooligan ontkent alles. Hij zegt dat hij enkel de gsm afnemen, want de steward zou niet het recht hebben om zijn zoon te fotograferen. Buiten de straffen die hij kreeg, kreeg hij geen extra stadionverbod.

De buitenschoolse kinderopvang van Eeklo wil inzetten op gezonde voeding. Gesuikerde dranken worden vervangen door water en melk. Koeken worden vervangen door fruit en groentehapjes. De begeleiding maakt samen met de kinderen een bord waarop kinderen zelf het weekmenu en de vieruurtjes kunnen kiezen. Wat de kinderen zelf mogen kiezen, eten ze meestal zelf ook liever. De stad Eeklo gaat ondertussen op zoek naar jobstudenten voor de kinderopvang tijdens de zomervakantie.

Vrijdag is er een Fiesta Mexicana in Huize Emmanuel in Bellem. Dat is een opvangtehuis dat deel is van Centrum Ten Dries in Landegem en telt zeven bewoners en vijf begeleiders. Het feest is voor de ganse buurt en hun adolescenten met familie. De opbrengst gaan naar de leefgroep werking, dat is een werkgroep voor adolescenten met een motorische beperking


  • Bron: Het Laatste Nieuws