Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 30 april

gepost 6 years ago, op zondag, 29 april 2018 door Crew

In Brugge is het aantal inschrijvingen in de middelbare scholen fors gestegen in vergelijking met vorig jaar. In de Maricolen is er een stijging van 75 procent. Bij school Stamina waren alle beschikbare plaatsen in slechts enkele minuten volzet. Een reden voor die stijging is dat het aantal kinderen dat naar school moet ook stijgt. Ook vinden de jongeren een school in de binnenstad aantrekkelijker, want daar is alles binnen handbereik.

De werken in de Zandvleuge in Eeklo lopen vertraging op. Daar zijn sinds eind februari rioleringswerken aan de gang. Die moesten nu ongeveer afgerond zijn, maar de aannemer heeft vertraging opgelopen. De werken duren nog tot 18 mei.

De politie van Maldegem waarschuwt de inwoners op mails van phishing. Bij phishing worden privé –en bankgegevens achterhaald door hackers. De melding komt er nadat twee Maldegemnaren het slachtoffer zijn geworden van deze feiten. De daders stuurden hen een e-mail met een namaaklogo van een bestaande bank. Ze boden een nieuwe kaartlezer aan en vroegen de pincode van de slachtoffers. Later was er een som geld van de rekening van de slachtoffers. De politie vraagt om dergelijke mails niet te openen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws