Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 1 mei

gepost 6 years ago, op maandag, 30 april 2018 door Crew

In de Bellemstraat in Aalter zijn de werken volop aan de gang. Er wordt nu gewerkt tussen de Molenstraat en de Hagepreekstraat. Een nieuwe fase start begin juni. Dan wordt het kruispunt van de Boomgraadstraat met de Bellemstraat afgesloten. Enkel plaatselijk verkeer kan er rijden. De Boomgaardstraat en de Boomgaard worden dan tweerichting. Die werken zullen zo’n vier weken duren. Ook het kruispunt met de Molenstraat en de Bellemstraat is terug bereikbaar, maar die moet nog een nieuwe toplaag krijgen. Daarvoor zal het kruispunt nog eens twee weken worden afgesloten.

Een wielertoerist van 55 jaar is levensgevaarlijk gewond geraakt na een valpartij langs de Kunstlaan in Zeebrugge. De man viel op een jaagpad dicht bij zijn huis. Hij werd opgemerkt door voorbijgangers. Ze verwittigden de hulpdiensten. Onder andere de mug-helikopter moest ter plaatse komen. Hij moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. Daar vecht hij nog steeds voor zijn leven. De omstandigheden van de val zijn nog onduidelijk, maar er zijn geen sporen van kwaad opzet.

Mei is marktmaand in Eeklo. Vandaag, 1 mei, is er de jaarlijkse Tamboer -en avondmarkt. Op zondag 6 mei is er bloemenmarkt, met sfeermuziek van het seniorenconcert. De wekelijkse markt gaat ook nog altijd door. Op 31 mei is er de jaarmarkt en komen er zo’n 200 marktkramers naar Eeklo. Op 28 juni is er de ‘Dag van de Markt’, dan wordt de wekelijkse markt in de kijker gezet en kan je genieten van gratis proevertjes


  • Bron: Het Laatste Nieuws