Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 27 maart

gepost 7 years ago, op maandag, 27 maart 2017 door Wim Van Geert

Volgende nacht vinden belijningswerken plaats in de Generaal Lemanlaan in Brugge. Ze volgen op de aansluitingswerken die begin deze maand plaatsvonden. Er wordt geprobeerd het verkeer zoveel mogelijk normaal te laten verlopen. Indien niet mogelijk, zal dezelfde omleiding gehanteerd worden als tijdens de eerste fase van de werken: de Kleine Generaal Lemanlaan wordt dan afgesloten net voorbij de Wagnerstraat en aan de aansluiting met de Generaal Lemanlaan. Verkeer kan alleen door richting Brugge, verkeer richting Oedelem wordt omgeleid via de Wagnerstraat. De werken zullen een paar uur duren.

Dokter Luc Colemont komt op woensdagavond naar het gemeentehuis van Aalter voor de lezing 'Voeding en darmkanker'. Dokter Colemont is de stuwende kracht achter de vzw Stop Darmkanker. Vorig jaar gaf hij de voordracht 'Geef darmkanker geen kans' voor een vol auditorium. Woensdagavond kan je ook de reizende tentoonstelling 'Door de bril' bezoeken. Tien bekende Vlamingen versierden elk een toiletbril. Die vertellen je alles over de opsporing van darmkanker en het bevolkingsonderzoek.


Een jaar nadat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts de N50 tussen Brugge en Kortrijk betalend maakte voor vrachtwagens zit Wingene nog altijd met de handen in het haar. Want truckers trokken massaal door het centrum van Wingene om de tolweg te omzeilen. Het toeval wil dat het gemeentebestuur van Wingene toen net een plan klaar had om zoveel mogelijk vrachtverkeer van de Beernemsteenweg richting de N50 te sturen, met onder andere de invoering van een zone 30 en nieuwe omleidingsborden. Of er nog extra maatregelen komen om het zwaar verkeer te doen dalen of af te remmen, zoals het plaatsen van een flitspaal, is nog niet duidelijk. Volgens burgemeester Hendrik Verkest is het vrachtverkeer in het centrum van Wingene tegenwoordig gelukkig niet toegenomen. 

Op 8 april opent het vernieuwde Schepenhuys na maanden restauratie feestelijk de deuren. Het Schepenhuys zal alle gemeentelijke diensten in Oedelem bundelen. Op het gelijkvloers zal ook de toeristische dienst inspiratie bieden voor uitjes in eigen streek. Op de eerste verdieping komt de bib en op de zolder is er de polyvalente ruimte de Vliering met een klein podium en plaats voor zo'n 40 mensen. Voor de opendeurdag is een leuk en gevarieerd programma samengesteld.


  • Bron: Het Laatste Nieuws