Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 24 maart

gepost 7 years ago, op vrijdag, 24 maart 2017 door Wim Van Geert

Eeklo wil geen veiligheidspremie in het leven roepen, voor burgers die investeren in een alarmsysteem. Peter Pauwels van de nieuwe partij Echt Voor Eeklo heeft een reeks voorstellen klaar om de inbraken in de stad te doen dalen. Eén van zijn opvallendste ideeën is de lancering van een veiligheidspremie die kan uitgekeerd worden aan bewoners die investeren in een alarmsysteem. Eeklo is voorstander van het plaatsen van camera's en wacht het bestek af dat nu nationaal uitgeschreven is. Burgemeester Koen Loete is geen voorstander van een veiligheidspremie.

Aalter gaat een kleurrijke lente tegemoet. Dat blijkt uit de bestelling bloemen die de gemeente Aalter plaatst. Bijna 7000 kleurige bloemen worden binnenkort geplant.
Externe aannemers zijn ondertussen gestart met het grote onderhoud van wegen en pleinen in Aalter. Vanaf mei worden de perken opgefleurd met nieuwe, kleurrijke bloemen.

Er komt een nieuwe zogenaamde bermbrug over de E40 in Aalter, ter hoogte van Cromekestraat in Aalter. Dat is net aan de grens met Nevele. Over de E40 ligt daar nu al een smal en oud bruggetje, maar dat wordt door het Agentschap Wegen en Verkeer omgebouwd tot een bermbrug. Dat is een brug die enkel kan gebruikt worden voor fietsers, voetgangers en dieren.

Het langverwachte skatepark aan jeugdhuis Brieljant in Deinze komt er nog voor de zomervakantie. Het wordt een modern park dat volledig geïntegreerd wordt in de omgeving. Hiermee wordt Deinze een voorloper in de skateparken. De aanleg van het park start in mei. De voorbereidende werken starten volgende maand. Deinze hoopt het park eind juni te kunnen openen. Het nieuwe park kost 150.000 euro.

Nog tot 31 maart is in Knokke de Gilbert Decockstraat afgesloten tussen Duinenwater en de Henry Van de Veldelaan. Dit is nodig voor de realisatie van een rioolaansluiting.


  • Bron: Het Laatste Nieuws