Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 28 maart

gepost 7 years ago, op maandag, 27 maart 2017 door Wim Van Geert

Morgen is het de grote dag voor het AZ Alma in Eeklo. Dan verhuizen alle patiënten naar de nieuwe fusiekliniek aan de Ringlaan. Met twaalf ambulances en twee minibusjes zullen zo’n 150 zieken vervoerd worden op een kleine elf uur tijd. Om 6.30 uur start de verhuis met om de vijf minuten een ambulance met een patiënt richting nieuwbouwziekenhuis. De verhuis gebeurt in samenwerking met het Rode Kruis en de politie. Zo wordt elke kritische patiënt tijdens het transport begeleid door motards van de politie die ieder kruispunt zullen afzetten om een vlotte doorgang te garanderen. Enkel rond de middag wordt even gestopt met de verhuis zodat ouders hun kinderen van de scholen Sint-Jozef en het Droomschip kunnen halen.

De parkeerdruk rond het station van Aalter is bijzonder groot. Zo groot dat de gemeente in 2014 zelf een tijdelijke parking aanlegde op een weide in Houtem. De tachtig extra parkeerplaatsen daar werden in een mum van tijd ingenomen. Het gemeentebestuur drong er bij de NMBS al meerdere keren op aan om de bestaande parking naast het station in de hoogte uit te breiden. De vervoersmaatschappij geeft nu gehoor aan die smeekbede. De bouw ervan zou bij goedkeuring van de regering kunnen beginnen in 2019. De NMBS wil de nieuwe parkeertoren bouwen op de bestaande parking naast het station, met een capaciteit van zo’n 600 wagens.

Er is sinds een paar dagen een fietssuggestiestrook in de Vlamingstraat in Brugge. De strook is duidelijk aangegeven met witte kasseien. Het moet de fietsers meer veiligheid geven en bovendien is het ook een aanwijzing om als fietser op die plaats van de weg te rijden. Eerder kwam er al een gelijkaardige strook in de Hoogstraat.

Nieuwe wegwijzers in Tielt leiden bezoekers voortaan naar de verschillende winkelzones. De bezoeker wordt daarbij langs het winkelgebied van Bruggestraat tot het zuiden van de Kortrijkstraat en omgekeerd geleid. De bordjes zijn geplaatst op parkeerpleinen en aan de rand van het kernwinkelgebied. Ook wie met de trein in Tielt aankomt, zal meteen de kortste wandelweg naar de winkelzone aangeduid zien.


  • Bron: Het Laatste Nieuws