Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 30 maart

gepost 7 years ago, op donderdag, 30 maart 2017 door Crew

Het bisdom Gent krijgt bijna 700.000 euro subsidie om het kasteel Mariahove in Bellem te restaureren. Met het geld zal voorlopig enkel het buitenschrijnwerk van het kasteel en de gevels van de bijhorende dienstgebouwen aangepakt worden. Pas in een volgende fase worden ook de gevels van het kasteel zelf en de verschillende beelden in het kasteelpark gerestaureerd. Het kasteel en de bijgebouwen zijn sinds 1996 beschermd als monument en daarom geeft Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois de restauratiepremie.

De kaartenverkoop voor het Summerfest van de Oogstfeesten Aalter zijn gisteren via hun website gestart. Eerst worden enkele honderden 'early bird'-tickets verkocht. Voor Summerfest Live op vrijdag 28 juli kosten die 20 in plaats van 23 euro. De live-concerten van Niels Destadsbader, Les Truttes en de vrienden Jelle Cleymans en Jonas Van Geel waren al aangekondigd. Geert Wyckstandt heeft nu ook Christoff en Gers Pardoel kunnen strikken Op zaterdag 29 juli staat de fuif in het teken van Girl Madness, met zes vrouwelijk dj's.
De VDAB schrapt de wekelijkse zitdag in het gemeentehuis van Aalter. De Werkwinkel in Aalter doet de deuren dicht.

Maandag hield VDAB zijn laatste zitdag in het Sociaal Huis, in het gemeentehuis van Aalter. De VDAB snoeit in het aantal zitdagen omdat het aantal bezoekers de laatste tijd daalt. Wie zoekt naar werk, kan in en rond Aalter vanaf vandaag andere kanalen gebruiken. Wie echt naar een Werkwinkel wil, kan die nog vinden in Deinze en Eeklo.

De jongeren van Het Entrepot in Brugge houden nu zondag op de dag van de Ronde van Vlaanderen, een ludieke fietstocht met start op de Markt van Brugge en aankomst in Het Entrepot. Dat doen ze om de legendarische start in Brugge in de kijker te plaatsen. Zondag gaat de Ronde voor het eerst van start in Antwerpen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws