Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 2 april

gepost 6 years ago, op zondag, 1 april 2018 door Crew

Aalter gaat elke aanvraag voor de komst van grote baanwinkels langs de Knokkeweg weigeren. Het aantal aanvragen stijgt nu er een nieuw afrittencomplex voor de E40 aangelegd wordt. De gemeente wil de handelaars in de kern steunen. De handelaars vragen daarom naar meer parkeerplaatsen, een beter mobiliteit en dat de Stationsstraat gezelliger wordt gemaakt. Om de handelaars beter te informeren organiseert het gemeentebestuur een wekelijks ‘werfcafé’. Ook tips om de Stationsstraat gezelliger te maken zijn welkom.

Op woensdag 18 april is het buitenspeeldag en in Eeklo organiseren onder andere de sportdienst, de cultuurdienst en de jeugddienst voor de derde keer de ‘Buitenbazaar’. Op Welzijnscampus De Zuidkaai en de speelplaats van De Meidoorn kunnen kinderen terecht voor verschillende activiteiten. Zo zijn er onder andere springkastelen, go-carts en een kleuterdorp. Alles wordt afgesloten met een stevig rockconcert van HartRock. Ouders en grootouders kunnen tussendoor ook op terrasjes genieten van hapjes en drankjes.

Er zijn bij een grootschalige controleactie 74 illegalen gevonden in de omgeving van de haven van Zeebrugge en de E40-parking in Jabbeke. Onder andere de scheepvaartpolitie en de spoorwegpolitie hielpen mee. Een drone en honden hielpen ook mee. De migranten zijn van verschillende afkomst. Wat opvallend is, is dat meer en meer migranten de kusttram nemen om zich te verplaatsen. De Dienst Vreemdelingen zaken zal beslissen wat er met de migranten gebeurd.


  • Bron: Het Laatste Nieuws