Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 3 april

gepost 6 years ago, op maandag, 2 april 2018 door Crew

In Aalter kunnen kinderen zich inschrijven voor de sportacademie. In de sportacademie kunnen kinderen van het 1ste tot het 4de leer jaar van basisscholen De Beuk en Emmaüs kennismaken met verschillende sporten. Zo kunnen ze beter leren omgaan met hun lichaam. De spelletjes zijn zo gekozen dat de fijne en grove motoriek worden geprikkeld. Inschrijven kan tot maandag 16 april en de lessen gaan van start op 17 april. Voor meer info kan je terecht op de website www.aalter.be/sportacademie.

Voor het tweede jaar organiseert de provincie Oost-Vlaanderen een groepsaankoop voor zonnepanelen. Zo krijg je de zonnepanelen voor een scherpe prijs en bespaar je ook mee op de energiefactuur. Inschrijven kan gratis en vrijblijvend voor 1 mei. Voor meer info kan je terecht op www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen

In Eeklo wordt vanaf 9 april gewerkt aan de Brugsesteenweg. De werken verlopen in fasen. De eerste fase duurt tot 27 april, daarin wordt aan de rioleringen gewerkt tussen de ovonde en het Q8-tankstation. De weg wordt daar afgesloten. In de tweede fase die tot het bouwverlof duurt, wordt gewerkt tussen het tankstation en de Sint-Jansdreef. Ook dan wordt de weg afgesloten. Tijdens het bouwverlof wordt de baan wel opengesteld voor traag verkeer. Na het bouwverlof worden de werken afgerond, dat zal duren tot eind augustus.


  • Bron: Het Laatste Nieuws