Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 4 april

gepost 6 years ago, op dinsdag, 3 april 2018 door Crew

Deze maand wordt gestart met voorbereidende werken voor de aanleg van het fietspad tussen Aalter en Bellem. De eerste werken gebeuren in de Bellemdorpweg door de nutsmaatschappijen. Die zullen een maand duren. Daarna volgen de huisaansluitingen en starten de werken in de Bellemstraat. Er wordt een infovergadering georganiseerd op 19 april in het gemeentehuis.

De 14-jarige Febe Labaere uit Torhout, die al sinds vorige week dinsdag vermist was, is levend en wel teruggevonden in het huis van haar vriendje. Daar hebben ze een week samen op zolder geleefd. Dat deden ze omdat de jongen naar de jeugdinstelling moest, daarom verstopten ze zich. De politie vond hen nadat de ouders van Febe licht zagen op zolder. Ze hebben allebei een week geleefd op water en koeken. Febe zelf wil niks vertellen over verdere details. Haar vriendje werd opgepakt en verschijnt voor de jeugdrechter.

Er zijn 21 migranten van Iraakse afkomst gevonden in een Ierse truck bij voedingsfirma Vandemoortele in Eeklo. Ze werden aangetroffen bij het lossen van de truck. Ze kropen vermoedelijk in Nederland aan boord en hun bestemming was waarschijnlijk Groot-Brittannië. Twee migranten zijn gevlucht, maar werden later teruggevonden. De migranten werden ondergebracht in het commissariaat van politiezone Meetjesland-Centrum. 19 personen moeten het land binnen 7 dagen verlaten. Twee mannen werden naar het repatriëringscentrum van Steenokkerzeel gebracht.


  • Bron: Het Laatste Nieuws