Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws zaterdag 31 maart

gepost 6 years ago, op vrijdag, 30 maart 2018 door Crew

In de nieuwe appartementen aan het station van Aalter worden er ondergrondse containers voor restafval geïnstalleerd. Dat zijn meteen ook de eerste in onze regio. De bewoners van de appartementen in residentie Ijzerenwaag zullen op deze manier geen grote afvalzakken meer moeten kopen. Zij kunnen hun afval in kleine zakjes in de afvalcontainer gooien. Dat is betalend, maar uiteindelijk komt het op dezelfde prijs neer wanneer je een witte afvalzak zou gebruiken, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste. Ook in Eeklo en Deinze staat dit project op de planning.

2018 is de honderdste verjaardag van het einde van de eerste wereldoorlog. Heel wat gemeenten in het Meetjesland hebben na de wereldoorlog een monument of gedenkteken opgericht ter ere en ter herinnering van de slachtoffers. Er is een nieuwe website opgericht om die monumenten te bundelen: www.meetjes.land. Het is een erfgoed-gps, want de site toont je meteen de dichtstbijzijnde locatie. Je vindt er een overzicht en beeldmateriaal van meer dan 500 interessante gedenk-locaties in het Meetjesland.

Op 5, 6 en 7 april houdt ’t Koppentheater haar jaarlijkse voorstelling in de kelderzaal van het gemeentehuis van Aalter. De voorstelling van het figurentheater kreeg dit jaar de naam ‘IJSKOUD’ mee. Benieuwd hoe de poppen er het dit jaar vanaf brengen? Reserveer dan nu uw tickets via www.tkoppentheater.be of mail naar [email protected] en win één van de 5 duotickets.


  • Bron: Het Laatste Nieuws