Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 19 april

gepost 6 years ago, op woensdag, 18 april 2018 door Crew

De poetsvrouwen van het OCMW in Aalter worden goed beoordeeld. De klanten zijn tevreden over het vertrouwen, de stiptheid, de vriendelijkheid en de luisterbereidheid. Als er klachten zijn gaan die meestal over het verlof en de ziekte. Dat kwam uit de bus na een grote bevraging. Er werken en 25-tal poetsvrouwen die meer dan honderd gezinnen bedienen.

In Brugge komen er kort voor of na de zomer op negen extra locaties 12 camera’s met nummerplaatherkenning. Ze komen onder meer op de Blankerbergsesteenweg en de Torthoutse Steenweg. Die kosten rond de 800.000 euro. Met de camera’s is het cameraschild rond en staan er camera’s op alle belangrijke invalswegen. Ook werd duidelijk uit cijfers dat de criminaliteit daalde, die trend is al merkbaar van 2011 en zet zich duidelijk verder.

In Lembeke wordt het oude rusthuis afgebroken en komen er 36 assistentiewoningen in de plaats. Het rusthuis staat al enkele jaren leeg en de grond krijgt nu dus een andere bestemming. Enkel de oude kapel blijft behouden, daar wil de gemeente een nieuw ontmoetingscentrum van maken. De assistentiewoningen worden gebouwd door Senior Investments, ze krijgen daarvoor zo’n 3 jaar. Het OCMW zal door de verkoop van de assistentiewoningen zo’n 1,17 miljoen euro verdienen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws