Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 20 april

gepost 6 years ago, op donderdag, 19 april 2018 door Crew

De Katrol Meetjesland heeft hun officiële erkening binnen. De organisatie zorgt voor gratis studie –en opvoedingsondersteuning bij kwetsbare gezinnen. Het concept ontstond in 2002 in Oostende. In onze regio bestond de Katrol al in Eeklo en Aalter, nu komen daar ook onder andere Assenede, Maldegem en Nevele bij. Charon Moens en Steven Toch worden de twee gezichten van het project.

Drie transmigranten hebben 6 maanden cel en 800 euro boete gekregen omdat ze de haven van Zeebrugge binnendrongen. De veroordeelden waren zelf niet aanwezig. Ook elf anderen kregen dezelfde straf. Een groepje van acht werd gearresteerd op het militair domein Knapen. Voor een transmigrant werd een jaar cel gevorderd, omdat hij voordien al dezelfde feiten pleegde. De uitspraak van de andere transmigranten volgt later.

In de correctionele rechtbank van Gent werd een oplichtingszaak behandeld. Een vrouw uit Eeklo had een tweedehands wagen gekocht voor 500 euro. de vrouw had het niet breed, maar wou toch nog een vervoersmiddel hebben. De verkoper leverde het voertuig nooit. Ook het geld wilde hij niet teruggeven, ook al eiste de politie het. In de rechtbank gaf de man een document af dat bewijst dat de auto toch geleverd werd, maar de vrouw beweert dat het haar geschrift niet is. Een expert onderzoekt of het geschrift hetzelfde is. Moest de man toch liegen, riskeert hij veroordeeld te worden voor valsheid in geschrift en moet hij naar de cel.


  • Bron: Het Laatste Nieuws