Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 15 maart

gepost 6 years ago, op woensdag, 14 maart 2018 door Crew

Een vrouw uit Koekelare heeft acht maanden cel met uitstel en een boete van 156 euro gekregen voor twee vechtpartijen. Ze maakte ruzie met een andere bezoekster in de wachtzaal van de Brugse gevangenis. Op 8 juli vorig jaar gaf ze de hoofdverpleger van Sint-Rembert in Torhout ook al slagen. De vrouw heeft spijt van haar daden. Ze heeft naar eigen zeggen haar kort lontje kunnen beheersen. De rechter spreekt dat tegen en vind dat de vrouw elk conflict zou kunnen oplossen met geweld.

Begin maart werd de eerste autodeelgroep in Aalter en Knesselare opgericht. Een 5-tal auto-eigenaars stellen hun wagen ter beschikken voor leden. Je betaalt dan een prijs per kilometer, daarin zitten kosten voor de aankoop, het onderhoudt, de verzekering en brandstof voor de wagen. Voor de eigenaar wordt de wagen ook automatisch goedkoper. Het autodelen is goedkoper voor mensen die niet altijd een wagen nodig hebben en het is beter voor het milieu. Wie meer info wil kan terecht op de website autodelenmeetjesland.be

Inbrekers zijn tot twee keer toe betrapt door bewoners toen ze inbraken pleegden in Deinze. Een derde inbraak is wel geslaagd. Bij de eerste inbraak werden ze opgeschrikt dood de thuiskomst van de bewoners. Ze konden enkel een rugzak stelen. Bij de tweede inbraak is niet bekend wat er gestolen is. Ze werden betrapt door de bewoonster van het huis en ze vluchtten. De drie inbraken werden gepleegd en dat kan erop wijzen dat het gaat om een inbrekersbende. De daders werden nog niet gevat.


  • Bron: Het Laatste Nieuws