Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 16 maart

gepost 6 years ago, op donderdag, 15 maart 2018 door Crew

Er zijn werken gestart op de Eekloseweg in Adegem, dat is de drukke verbindingsweg tussen Aalter en Eeklo. Een aantal gescheurde betonplaten worden vervangen. Dat zou een week duren, maar daarna moet het beton nog drie weken drogen. De werken duren tot begin april. Het zwaar verkeer moet omrijden langs de N44 en de N49. Autobestuurder moeten omrijden via Ursel, Zomergem, Ronsele en Oostwinkel.

Er komen geen nieuwe, moderne zomerterrassen op de Markt van Brugge. De horeca-uitbaters hadden afgesproken dat er nieuwe terrassen zouden komen. Dat wordt nu belet door de Onroerend Erfgoed Vlaanderen. De huidige terrassen zijn al 18 jaar oud en dus aan vervanging toe. Toch willen de horecabazen van de Markt nieuwe gesprekken opstarten met de overheid om toch nieuwe terrassen te kunnen krijgen. Ze hopen dat die er de komende jaren toch komen.

Vanaf deze maand organiseert het buurtinformatienetwerk een eenmalige BIN-wandeling op donderdagavond. De wandelingen worden in iedere dorpskern van de gemeente gehouden. Inwoners kunnen in groepjes van veertig mensen samen met een politieagent naar onveilige situaties in hun eigen woonomgeving. Wie meer informatie wil kan kijken op de website www.binmaldegem.be


  • Bron: Het Laatste Nieuws