Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 14 maart

gepost 6 years ago, op dinsdag, 13 maart 2018 door Crew

De supporters van Cercle Brugge die zaterdagavond het veld opstormden worden niet gestraft. Ze gingen op het veld omdat de club promoveert naar eerste klasse. Volgens de politie waren er te veel mensen om actie te ondernemen. Volgens de voetbalwet riskeren de supporters nochtans een stadionverbod. Ook de speaker zei voor het einde van de match dat het verboden is. Camerabeelden uit het Beerschot-vak worden wel doorgestuurd naar de Antwerpse politie. Het is voor hen belangrijk om relschoppers te identificeren.

Het zou kunnen dat er binnenkort zelfrijdende busjes rijden tussen Damme, Knokke-Heist, Sluis, Maldegem en Sint-Laureins. De burgemeesters bespraken het idee en richtten een studiegroep op. Ze willen de grensstreek ontsluiten op een ecologische en maatschappelijk verantwoorde manier. Er worden alvast geen tramsporen gelegd. In de eerste plaats zijn de busjes bedoeld voor toeristen, maar ook de inwoners kunnen er gebruik van maken.

N-VA Lievegem schuift een verrassende lijsttrekker naar voor. Ze gaan voor de 23-jarige Maikel Parmentier. Hij woonde vroeger in Evergem en daar stond hij ook op de lijst van de N-VA. Hij heeft in Lovendegem nog geen politiek mandaat, maar hij is wel gekend in de gemeente. Hij werkte wel al achter de schermen van de partij. Het doel van de N-VA is de politiek verjongen en veranderen. Dat willen ze omdat ze in de drie gemeenten van het toekomstige Lievegem in de oppositie zitten. Dat willen ze veranderen en een cruciale rol spelen in de politiek. Ze willen beginnen met de fusie organisatorisch te leiden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws