Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 24 april

gepost 6 years ago, op maandag, 23 april 2018 door Crew

De oude pastorie van Lotenhulle is verbouwd en is vanaf nu kinderopvang het Lobolleke. Er is plaats van 42 kinderen. Van het gebouw uit 1857 werd enkel het buitenaanzicht behouden. Binnenin zijn er nieuwe functies. Op de benedenverdieping is de kinderopvang en de muziekvereniging kan repeteren op de eerste verdieping. Op de bovenverdieping is nog een vergaderzaal. Een deel van de tuin wordt opengesteld als een soort openbaar parkje. De investering kostte 800.000 euro.

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 38-jarige man veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf voor verkrachting en aanranding van zijn dochter van zes. De man ontkent nog steeds de feiten. De feiten raakten bekend door een roddel. De man zag zijn dochter om de twee weken, ze verbleven in een caravan. Hij verplichtte zijn dochter om seksuele handelingen te doen. Voor die feiten zat hij al sinds 2015 in voorhechtenis. Hij gaf wel toe dat hij schuldig is voor opzettelijke slagen en verwondingen op zijn zoon. In die periode werd hij ook al eens veroordeeld voor slagen aan zijn toenmalige partner. De man is naast zijn celstraf ook vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

De vernieuwde asfaltlaag op de N49 in Kaprijke staat ten vroegste volgend jaar gepland. Het geld voor de werken is voorzien, maar de werken beginnen niet meer dit jaar beginnen. De studie is wel al opgestart en wordt dit jaar nog uitgewerkt. De spoorvorming moet worden weggewerkt met de werken. Er wordt 1,5 miljoen voorzien voor de werken.


  • Bron: Het Laatste Nieuws