Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 23 april

gepost 6 years ago, op zondag, 22 april 2018 door Crew

Groen Aalter vind dat de gemeente meer speelpleintjes moet plaatsen voor kinderen en jonge gezinnen bij de verkavelingen die gebouwd worden. Waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V) vindt dat er voldoende speeltuinen zijn. Volgens hem is het niet nodig dat in elke wijk een speelplein moet zijn. Hij zegt dat er ook mooie natuur, bossen en open speelruimte is in Aalter. Zo kunnen de kinderen ook hun fantasie laten werken en veel spelen.

In Brugge is dit weekend de Meifoor geopend. Door het mooie weer kon de organisatie rekenen op een grote opkomst. Dit jaar werd gekozen voor een andere opstelling van de kermis en zijn er veel attracties te vinden op het beursplein. Dat komt door de werken op ’t Zand, waar normaal alle attracties staan. Toch belet dat de mensen niet om te komen. De kermis valt dit jaar vroeger dan normaal, doordat Pasen vroeg viel. De Kermis staat er nog tot 13 mei.

N-VA Maldegem lanceert vier nieuwe namen voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Onder andere Gino Braet (51) is er een van. Hij is de vroegere voorzitter van de handelaarsverenigingen VHMC en Unizo, hij wil meewerken aan een leefbaar, bloeiend en ondernemend Maldegem. De slogan van de partij wordt ‘Veilig onderweg in een welvarend Maldegem’.


  • Bron: Het Laatste Nieuws