Categorie: Nieuws uit de regio

Regionale nieuws woensdag 9 november 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 8 november 2022 door Crew

De horeca in het Meetjesland zoekt naarstig naar manieren om hun energiekosten te drukken. Dinsdag stuurde Horeca Vlaanderen een expert langs met praktische tips. En dat lijkt broodnodig. “In de zaak van Meetjeslands horeca-voorzitter Eddy Deketelaere stijgt zijn maandelijkse voorschotfactuur voor gas van 205 naar 1.564 euro per maand.

—-----------------------------

Het vaccinatiecentrum Sanapolis sluit eind dit jaar definitief de deuren. Op 21 december staat de laatste vaccinatiedag gepland. De inwoners van Eeklo, Maldegem, Sint-Laureins en Damme kunnen hun coronaspuit halen in Sanapolis in Sijsele.

—-----------------------------

Vlaams parlementslid Bart Van Hulle (Open Vld), de vroegere burgemeester van Maldegem, lanceert een oproep om meer hagen te planten. Ook goed voor de natuur, maar zo gaan er volgens hem minder landbouwgronden verloren dan bij bebossing.

—-------------------------------

Aalter maakt zich klaar voor een kinderfeest op zondag 13 november. De intocht van Sinterklaas wordt voor het eerst gehouden op het vliegveld van Ursel. Zie ginds komt de stoomboot’ wordt het in Aalter ‘Zie ginds komt het vliegtuig’. Het lokaal bestuur en de Pietenbende werken daarvoor samen met Vliegclub Ursel. Info: www.deintocht.be.

—-----------------------------------

Nog tot zaterdag 10 december wordt de bibliotheek van Maldegem omgetoverd tot een open kunstatelier. Hilde De Bolster en Els Wallaert zullen op de eerste verdieping schilderen en tekenen.

—----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws