Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 8 november 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 7 november 2022 door Crew

Het Verbauwenbad in Eeklo sluit op donderdag 1 december de deuren. Wellicht voor verschillende maanden, maar hoe lang precies weet vandaag niemand. Het zwembad is amper vier jaar oud, maar er zijn nu al barsten in de betegeling en op de bodem.

—------------------------

Afvalintercommunale IVM uit Eeklo maakt een minireeks om kijkers nog beter te leren sorteren. Om eens anders uit de hoek te komen, wordt deze maand op de regionale zender AVS een minireeks over ‘afval sorteren’ uitgezonden”, zegt voorzitter Patrick Hoste. “In de filmpjes krijg je een blik achter de schermen bij de ophaling, sortering en verwerking van PMD, papier-karton en gft.

—------------------------------

Een groep leerlingen van GO!-basisschool De Driesprong in Maldegem zijn terug van een geslaagd Erasmusavontuur in Rome. De leerlingen leerden heel wat bij. “Tijdens de internationale week in Rome brachten de leerlingen een bezoek aan het Colosseum en ook aan Vaticaanstad.

—---------------------------------

De gemeente Sint-Laureins gaat, op vraag oppositiepartij CD&V, een zitbankje plaatsen aan de culturele site De Meet in Sint-Jan-in-Eremo. Schepen van Cultuur Carlos Bonamie (Samen Anders) ging in het op voorstel.

—-----------------------------------

De Sint komt aan in de Eeklose Jachthaven op zondag 13 november om 14 uur. Het stadsbestuur en het bestuur van jachtclub zorgen voor een officieel welkom. De Sint neemt even de tijd om met de kinderen te praten en hun tekeningen in ontvangst te nemen. Op zaterdag 19 november volgt nog een feest.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws