Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 9 september 2020

gepost 2 weeks ago, op dinsdag, 8 september 2020 door Crew

Het Meetjesland heeft na maanden nog eens kunnen genieten van een echte koers. Gisteren verschenen in Bassevelde 161 renners aan de start voor de eerste echte koers voor elite zonder contract en beloften. Rond de start en aankomst was een zone vrijgemaakt waar je alleen met een badge en mondmasker in kon. De supporters stonden verspreid langs het parcours en zaten vooral op de terrassen.

-----------------

De 89 jarige Ereschepen Walter Vermeire uit Aalter is de trotse stamvader geworden van een dubbel viergeslacht. Miel is de jongste telg uit de familie Vermeire.

-----------------

Het Knesselaars Muziek- en Toneelonderwijs krijgt extra financiële steun van de gemeente Aalter en hoopt de komende jaren weer te kunnen groeien.

Na de fusie tussen Knesselare en Aalter werd gevreesd dat het KMTO geen toekomst meer had, maar niets is minder waar. De gemeente Aalter geeft het KMTO nu zelfs een extra duwtje in de rug.

-------------------

De stad Brugge blikt met een tevreden gevoel terug op de openluchtzwemzone in de Coupure. Door de coronabeperkingen kwamen iets minder zwemmers opdagen dan vorig jaar, maar toch spreken ze van een succes. De kans dat er volgend jaar opnieuw mag gezwommen worden, is groot.

---------------------

Hoog bezoek volgende week in Lievegem. Koningin Mathilde brengt op dinsdag 15 september een bezoek aan het Multifunctioneel Centrum op de Berg in Waarschoot.

MFC Meetjesland is met het project ‘nootjes delen’ laureaat van Music Connects van het Koningin Mathilde Fonds. Het bezoek van de koningin duurt ongeveer een uur.

---------------

Agenten van de Politiezone Meetjesland Centrum hebben gisteren een verdachte opgepakt van een autodiefstal op 28 juli. Toen werd in de Kaaistraat in Eeklo een Audi A5 gestolen uit een garagebox. De verdachte is een 30-jarige man uit Eeklo. Uit onderzoek bleek dat de politie hem nog kon koppelen aan andere feiten, zoals een woninginbraak, een diefstal met geweld en tien (brom)fietsdiefstallen.

-------------------

Na een pak ontslagen binnen de partij stelt N-VA Eeklo een nieuwe voorzitter voor. Kristof Hebbrecht (27) moet voor een nieuwe doorstart zorgen.

Het rommelt al een tijdje binnen N-VA Eeklo. Enkele maanden geleden vertrokken enkele leden. N-VA kiest nu voor een jonge frisse wind en schuift met Kristof Hebbrecht naar eigen zeggen ‘de jongste partijvoorzitter ooit in Eeklo’ naar voor.

--------------------------

Een zucht van opluchting bij de bewoners van de Sint-Jorisstraat in Brugge: vanaf 19 oktober zullen er geen stadsbussen meer door de straat rijden, behalve in het weekend. De Sint-Jorisstraat wordt, samen met de Vlamingdam en Vlamingstraat, ook volledig heraangelegd. Het betekent meteen het einde van jarenlange discussie over trillingen en scheuren in de huizen door de honderden bussen die er dagelijks passeren.

-------------------

Het gemeentebestuur van Oostkamp bevraagt haar inwoners over het proefproject met een tractorsluis in de Waterstraat. Na de enquête en de nodige verkeerstellingen moet duidelijk worden of de tractorsluis kan blijven.

Inwoners kunnen hun mening tot en met 4 oktober geven via een formulier op de website van de gemeente Oostkamp.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws