Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 10 september 2020

gepost 2 weeks ago, op donderdag, 10 september 2020 door Crew

De politie van Damme/Knokke-Heist is een onderzoek gestart naar enkele incidenten aan een bushalte in Sijsele waarbij meisjes werden lastiggevallen. Ondertussen kon een minderjarige verdachte geïdentificeerd worden. Het gaat om een bewoner van het nabijgelegen asielcentrum. Bij het Rode Kruis - dat instaat voor de opvolging van de asielzoekers- benadrukken ze wel, dat gelijk welk verkeerd gedrag niet getolereerd wordt. Het gaat hier voor de duidelijkheid wel om een alleenstaand geval. Niet iedereen binnen het centrum hoeft een stempel te krijgen.

------------------

Gisteren reed een vrachtwagen een personenwagen aan op de N44 in Aalter in de richting van Maldegem. Bij deze botsing raakte de vrachtwagen de middenberm, waardoor de weg volledig versperd geraakte. Dit veroorzaakte een grote file.

Verschillende brandweermannen zijn enkele uren druk in de weer geweest om het wegdek proper te schrobben. Het linkervak werd eerst schoongemaakt, zodat het verkeer kon hernemen langs de N44.

------------------------------------

Eeklo verlengt het project van de Eeklobus, en laat de gratis shuttle ook in september elke donderdagvoormiddag door de stad rijden.

Op zaterdag is de Eeklobus er niet meer, maar wel nog vandaag op de marktdag in Eeklo.

---------------------

De groeninzameling in Knesselare blijft tijdelijk gesloten, en dat tot en met woensdag 30 september. Er zijn aanpassingswerken bezig.

Inwoners van Knesselare en Ursel kunnen met hun groenafval naar het groencomposteringspark in Aalter-centrum. Dat is gratis voor inwoners. In het groenpark van Aalter kan je nog altijd zonder afspraak terecht.

--------------------

Muziekclub N9 verhuist haar clubwerking voor de rest van het jaar naar jeugdcentrum Kubiek. De N9 Villa is te klein voor coronaproof concerten.

De deuren van N9 Villa in Eeklo gingen op 13 maart op slot. Sindsdien vond er geen enkel clubconcert meer plaats. Ondertussen kunnen concerten weer, onder strikte veiligheidsvoorwaarden.

-------------------------

Een klas van het zesde middelbaar in KTA Brugge moet twee weken in quarantaine nadat er een coronabesmetting werd vastgesteld bij één van de leerlingen. Het is al de derde school in Brugge waar leerlingen in quarantaine zitten.

Dinsdag al raakte bekend dat een hele klas met 24 leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut in Sint-Andries twee weken verplicht moeten thuis zitten nadat een leerling besmet raakte. Bij het Sint-Leo Hemelsdaele in het centrum van Brugge zitten voorlopig dan weer 28 leerlingen van twee verschillende klassen in quarantaine na twee besmettingen.

-----------------

Gisterenavond omstreeks 18.30 uur gebeurde op de Zeebruggelaan in Lissewege een zwaar ongeval met twee vrachtwagens die frontaal op elkaar inreden.

De klap was bijzonder zwaar. Omstaanders dachten in eerste instantie aan een ontploffing toen ze de klap hoorden. Een Poolse chauffeur die in de richting van Zeebrugge reed, werd er frontaal aangereden door een Nederlandse trekker. Beide chauffeurs zaten gekneld in hun cabine en werden door de brandweer bevrijd.

-----------------------

De stad Eeklo heeft de opstelling van de donderdagmarkt aangepast. Vorige week ontstond commotie omdat de marktkramen in de Boelare met hun rug tegen de etalages en soms zelfs de ingang van de winkels stonden. Er volgde een gesprek met enkele vertegenwoordigers van de Economische Raad en handelaars van Boelare. Eind oktober wordt de opstelling van de Eeklose martk nog eens aangepast want dan komt er meer ruimte vrij want de uitbreiding van de terrassen wordt dan opgegeven.

--------------------------

Cultureel centrum Den Hoogen Pad in Adegem bij Maldegem start vanaf morgen met de voorverkoop van de tickets voor het nieuwe theaterseizoen.

Door de coronamaatregelen is de programmatie aangepast en wat beperkt. Ontdek op www.denhoogenpad.be wie tijdens seizoen 2020-2021 te gast is.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws