Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 11 september 2020

gepost 1 week ago, op donderdag, 10 september 2020 door Crew

Na een coronapauze van een half jaar start Aalter vanaf oktober de gratis natuurwandelingen op zondag weer op.

Elke eerste zondag van de maand staat een wandeling in het kasteeldomein van Poeke op het programma, elke tweede zondag kun je het Hooggoed ontdekken en beleven en elke vierde zondag van de maand nemen natuurgidsen je mee op sleeptouw rond de Kraenepoel. Meer info op www.aalter.be/natuurwandelingen.

---------------------

Er komt een nieuw woonproject in de Zuidstraat in Kaprijke. Alle veertien woningen hebben hun eigen inrichting. In het weekend van 19 en 20 september wordt het project voorgesteld.

------------------------

In het Meetjesland kun je op zondag 13 september, tijdens de Open Monumentendag, op heel wat plaatsen een kijkje gaan nemen in statige gebouwen. Kaprijke gaat op zoek naar een nieuwe toekomst voor de kerk van Lembeke, Aalter stelt het Kasteel van Poeke open en in Lievegem staat het textielverleden in de kijker.

-------------------

Een deel van de Stationsstraat in Maldegem wordt vandaag 11 september afgesloten voor alle verkeer. Er worden ruimings- en inspectiewerken uitgevoerd aan de riolering. Alle verkeer moet de omleiding volgen. Fietsers en voetgangers kunnen wel gewoon door.

--------------------

Eendracht Aalter bivakkeerde de voorbije seizoenen in de subtop van eerste provinciale. Twee jaar geleden werd het vierde en vorig jaar stond het ook op de vierde plaats toen het seizoen werd stopgezet. T1 Roeland Sucaet hoopt dit jaar even goed te doen. De eerste opdracht van Aalter is er een in Berlare.

-----------------

Eeklo krijgt vanaf 1 oktober een nieuwe cadeaubon: de Eeklobon. Vroeger heette deze bon de Wiekie-bon.

Wiekie staat voor ‘winkel in Eeklo, koop in Eeklo’, maar geen mens die de naam gebruikt. De cadeaubon van Eeklo wordt dan ook hervormd en krijgt de eenvoudige naam Eeklobon. Wiekie-bonnen die nog in omloop zijn, blijven nog een jaar geldig.

--------------------

De bibliotheek Aalter-Ruiselede is op zoek naar een gemotiveerde vrijwilliger die bereid is om op woensdagavond (19.00 u - 20.00 u) de bibliotheekuitlening te verzorgen in de gevangenisbibliotheek van het Penitentiair Landbouwcentrum Ruiselede.

Kandideren kan via de gemeente Aalter uiterlijk tegen 15 oktober 2020.

------------------

Aan de Platse waar veel cafè’s zijn in Sint-Andries bereiden ze, net als Club Brugge zelf, de eerste thuiswedstrijd van blauw-zwart mét supporters tot in de puntjes voor. Het stadsbestuur laat hekkens rond het plein plaatsen om de toegang gecontroleerd te laten verlopen. En de cafébazen zelf zetten extra personeel in om de fans - die verplicht moeten neerzitten - sneller te bedienen.

--------------------

De Cocquytstraat in Eeklo wordt vandaag en maandag deels afgesloten voor het verkeer. Er zijn dringende herstellingswerken nodig aan een rioolaansluiting en er zijn werken aan een woning. Er wordt een omleiding voorzien via de Vlamingstraat en de Collegestraat. De rijrichting in de Vlamingstraat in Eeklo wordt daarom omgedraaid.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws